Mustafa Bozbey seçim sonrası yol haritasını açıkladı: Her şeyi izliyorum, izleyiciyim, siyaset yapmak için bir yerde olmak gerekmiyor

1 MUSTAFA BOZBEY
1 MUSTAFA BOZBEY
MUSTAFA BOZBEY

Aslında… Kamuoyuna bazen abartılı tartışmalar yansıyor olsa da CHP kendini sorgulayan ve bunu severek yapan bir siyasi parti. Nitekim, yerelde ve genelde yine bir sorgulama süreci yaşıyor.
Ancak…
Bu kez ortam biraz daha farklı. Ortamı farklı kılan da, 1977’den bu yana ilk kez Bursa’da seçim kazanma noktasına gelmesi oldu.
O noktaya gelinmesinin etkenleri var elbette. Konjonktürel gerekçeler yanında, adayın başarısı da seçimi kazanma noktasına getirdi.
Bu nedenle…
Bursa’da sorgulamaya başlayanlar, Büyükşehir Adayı Mustafa Bozbey’e de yeni görevlerle yeni roller biçiyorlar.
Biz de Bozbey’i arayıp hem yol haritasını öğrenmek istedik, hem adının il başkanlığı için geçtiğini anımsatıp ne düşündüğünü merak ettik.
Şunu söyledi:
“Benim böyle bir talebim de, beklentim de, niyetim de yok. İnşaat Yüksek Mühendisiyim ve işime bakıyorum. Şu an yalnızca işime odaklandım.”
Siyaset için düşüncesi şu:
“Siyaset zamanı gelince yapılır, üstelik zamanı geldiğinde dışarıdan da yapılır. Siyaset yapmak için bir yerde olmak gerekmiyor.”
Şunu özellikle vurguladı:
“Her şeyi izliyorum. En güzel şey izlemek değil mi, ben de izleyiciyim. Çünkü izleyici her yerde olur. Yakın vadede siyasetle ilgili bir planım yok.”
Acaba…
Seçimden sonra CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile görüştü mü?
Şu cevabı verdi:
“Evet, seçimden sonra Sayın Genel Başkanımız beni 3 kez aradı.”
Ne konuştuklarını olmasa bile, konuyu dile getirdi:
“Üzüldüğünü söyledi. Bursa’nın kazanılacağına kesin gözüyle bakarken kaybedilmesine içinin yandığını ifade etti. Neden kazanılamadığının da sorgulanacağını söyledi. Ben de düşüncelerimi aktardım.”
Bakışı şu:
“Bursalı bizi takdir etti, oyunu verdi. Ben herkese yürekten teşekkür ediyorum. Gittiğim her yerde sevgi gördüm, ilgi gördüm, kabul gördüm.”
Şunu da ekledi:
“Bursalılara ne kadar teşekkür etsem az. Bu bana ömrümce yeter. Demek ki 20 yıldır güzel işler yapmışız. İnsanların sorunlarını çözüp dertlerine derman olmuşuz.”