Müjde Bursa Milletvekili Esgin’den geldi: Şehir Hastanesi açıldığında Bursa ve Çekirge Devlet hastanelerinin kapanması söz konusu değil

AK PARTİ BURSA MİLLETVEKİLİ DR. MUSTAFA ESGİN
AK PARTİ BURSA MİLLETVEKİLİ DR. MUSTAFA ESGİN
AK PARTİ BURSA MİLLETVEKİLİ DR. MUSTAFA ESGİN

Sağlık Bakanlığı planlamasına göre, Çevre Yolu’nun Mudanya ve Görükle kavşakları arasında yapılan Şehir Hastanesi önümüzdeki ay hizmete açılacak.
Gerçi…
Hastaneye ulaşıma yönelik henüz adım atılamadı, ama konunun sağlık hizmeti boyutuna yönelik bazı spekülasyonlar var.
Örneğin…
6 farklı hastaneyi bünyesine toplayan Şehir Hastanesi açılınca, Bursa ve Çekirge Devlet hastanelerinin kapatılacağı konuşuluyor.
İşte…
Bu spekülasyonu AK Parti Bursa Milletvekili Dr. Mustafa Esgin, yan yana geldiğinde Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya iletti.
Görüşmeyi de şöyle aktardı:
“Bursa Devlet Hastanesi ve Çekirge Devlet Hastanesi’nin kapatılmalarına Bursa’nın buna tahammülünün olamayacağını. kadro eksiği olsa bile kapatmalarının uygun olmayacağını açık açık ifade ettim.”
Aldığı cevabı açıkladı:
“Sayın Bakan’la mutabıkız. Şehir Hastanesi kadro sorunu da halledilecek.”
Ardından…
Sağlık Bakanı Koca’nın önümüzdeki süreçte Bursa milletvekilleriyle bir araya geleceğini ifade eden Dr. Esgin, spekülasyonlarla ilgili, “Aslında bu konu yeni değil. Seçim öncesi hem Sayın Bakan’la, hem Sayın Bakan Yardımcıları ile görüşmelerimde özellikle dile getirdim” dedi ve şunu söyledi:
“Açılacak olan Şehir Hastanesi büyük bir hastane kompleksi. İçinde 6 hastane var. Burada ilk anda sağlık çalışanı, doktor kadrolarıyla ilgili sıkıntı olabilir. Şu anda speküle edilen de bu.”
Sonra da…
“Bursa ve Çekirge Devlet Hastaneleri kapatılmayacak, ama kapatılacak hastane var” dedi ve açıkladı:
“Göğüs Hastanesi kapatılacak.”
Şu bilgiyi de verdi:
“Doğumevi taşınacak, fakat acil hizmeti vermeye devam edecek.”
Devam etti:
“Onkoloji Hastanesi de taşınacak, ama medikal onkoloji hastaları için bir katı hizmet vermeye devam edecek. Diğer katlar Bursa Devlet Hastanesi’ne dahil olacak.”
Şunu da ekledi:
“Devlet Hastanesi’ndeki depremsellik sorunu olan bölümler yıkılıp otoparka dönüşecek.”