İstanbul’u mesken tutan AK Parti Genel Sekreter Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Ahmet Kılıç iptal kararını yorumladı

AK PARTİ BURSA MİLLETVEKİLİ AHMET KILIÇ İSTANBULDA SEÇİM SONRASI ÇALIŞMASI
AK PARTİ BURSA MİLLETVEKİLİ AHMET KILIÇ İSTANBULDA SEÇİM SONRASI ÇALIŞMASI

31 Mart gecesi seçim her yerde bitti, ama İstanbul’da bitmediği anlaşılınca partiler de İstanbul’a odaklandılar. Öncelikle de, milletvekillerini oyların yeniden sayılmaya başlanmasına gözlemci olarak görevlendirdiler.
Bu kapsamda…
Hem AK Parti’nin, hem CHP’nin tüm Bursa milletvekillerinin bir ayakları İstanbul’daydı. Oy çuvalları üzerine yatıp uyuyanlar da vardı, sayıma gözcülük ederken teşkilat çalışmasına katılanlar da oldu.
Bu süreçte…
AK Parti Bursa Milletvekili Ahmet Kılıç da, çok sık İstanbul’a gidenler arasındaydı. Üstelik, İstanbul’u mesken tuttu denilecek kadar sık gitti.
Kuşkusuz…
İstanbul seçiminde Kılıç’ın bu denli etkin olmasında AK Parti Genel Sekreter Yardımcılığı görevinin de etkisi vardı. Biz de bu nedenle tamamını içeriden izlediği ve ilçe ilçe çalıştığı seçimin yenilenmesi kararını sorduk.
Söze…
“Genel Merkezimizin görevlendirmesiyle 1 Nisan sabahından itibaren hem koordinasyon, hem gözlemci olarak İstanbul seçimini izledim” diye başladı.
İlk gözlemi şu:
“Sandıklardaki geçersiz oylar başlı başına önemli bir konu. Bazı ilçelerde çok ciddi usulsüzlükler vardı. Bunların hepsini zabıtlarda tespit ettik.”
Bu noktada…
“Geçersiz oylar yeniden sayıldıkça partimizin oyları yükseldi” dedi ve şuna dikkat çekti:
“Karşı taraf seçimi 30 bin farkla kazandığını söylemişti. Bazı sandıklardaki geçersiz oyların sayılmasıyla 13 bine düştü. 31 bin sandığı olan İstanbul’da, sandıkların tümünün sayılmasıyla sonucun değişeceği çok açık şekilde ortaya çıktı.”
Sonra da…
Pazartesi akşamı açıklandığı andan itibaren çok tartışılan YSK kararı için düşüncesini açıkladı:
“Benim düşünceme göre hak yerini buldu. Çünkü usulsüzlük yapılan sandık sayısı çok fazlaydı ve hepsini tutanakla tespit etmiştik. O nedenle, seçimin yenilenecek olması doğru bir karar.”
Devam etti:
“Sandığı tekrardan seçmenimizin önüne getiriyoruz. AK Parti olarak sandıktan hiç korkmadık, çekinmedik. Vatandaşlarımız arzu ettikleri şekilde, tercih ettikleri yönde oylarını kullanıp yeniden karar verecekler.”