İstanbul seçiminden sonra siyaset gündemini sürprizler bekliyor: AK Parti hükümette revizyona, eylülde de kurultaya hazırlanıyor

CUMHURBAŞKANI RECEP TAYYİP ERDOĞAN
CUMHURBAŞKANI RECEP TAYYİP ERDOĞAN

CHP çarşamba günü İstanbul sunumu ile milletvekilleri başta olmak üzere parti örgütlerini İstanbul’a yığdı ve startı da verdi. AK Parti hemşeri dernekleri üzerinden ailelerle birebir temas kurmaya ve markaja başladı.
MHP de bu seçimi ne kadar önemsediğini her açıklamasıyla gösteriyor.
İşte…
Böyle bir süreçte, gözler İstanbul’a yoğunlaşmışken Ankara kulislerini merak ettik. Neler olup bittiğini zaman zaman konuştuğumuz ve siyaset kulisine kulağının açık olduğunu bildiğimiz dostumuza Ankara havasını sorduk.
Dedi ki…
“30 Nisan’da AK Parti Genel Merkez yönetiminde ciddi bir revizyon beklendiğini, bu değişimin de erken kurultayla olabileceğini yazmıştın ya, o iş gerçekleşiyor.”
Söylediği şu:
“Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 31 Mart seçiminde oy kaybı yaşandığını düşünüyor. Bu nedenle de partide ciddi bir değişim hazırlığı yapıyor. O değişime de üst yönetimden başlamayı istiyor.”
Beklentisi şu:
“Ankara’da şu an yalnızca 23 Haziran’daki İstanbul seçimi konuşuluyor. Fakat seçim sonrası AK Parti’nin kurultayını bir yıl erkene çekmesi gündeme gelebilir. Muhtemelen de eylül ayında kurultay yapılır.”
Şunu vurguladı:
“Yepyeni bir MKYK seçilir, içinden yepyeni bir MYK çıkar. Hesap bu.”
Ardından…
Yine Ankara kulislerinin beklenti haline dönüştürdüğü bir başka konuyu açtı:
“23 Haziran’dan sonra hükümette değişiklik olması beklentisi de giderek büyüdü. Üstelik Ankara’da gelecek ve gidecek bakanlar üzerine spekülasyon yapılmaya bile başlandı.”
Bir de küçük tüyo verdi:
“Geçen akşam bulunduğum bir yerde, Bursa’dan bir isme Çevre ve Şehircilik Bakanlığı verileceği konuşuluyordu.”
Telefonu kapatmıştık ki, bir başka Ankaralı dost aradı. Onun nedeni, ulaşmaya çalıştığı biri hakkında bilgi almaktı, ama konuşurken şunu söyledi:
“Hükümette Bursa’dan Bakan yok diye üzülüyordunuz. Yeni hükümette Bursalı 2 Bakan olacağını duydum. O 2 Bakan’dan biri parlamento içinden, diğeri dışarıdan olacakmış.”
Üst üste iki Ankara konuşmasında bunları duyunca, aldı bizi bir merak.