İslam İşbirliği Teşkilatı Kültür Merkezi’nin iftarında İslam dünyası kültür elçileri Prof. Dr. Halit Eren’in davetiyle buluştu

IRCICA İFTARI PROF.DR . HALİT EREN CAVİT ÇAĞLAR HAKAN ÇAVUŞOĞLU
IRCICA İFTARI PROF.DR . HALİT EREN CAVİT ÇAĞLAR HAKAN ÇAVUŞOĞLU
IRCICA İFTARI PROF.DR. HALİT EREN, CAVİT ÇAĞLAR, HAKAN ÇAVUŞOĞLU

Kısa adıyla IRCICA olarak tanınıyor… İslam Tarih, Sanat ve Kültür Araştırma Merkezi 56 ülkenin üye olduğu İslam İşbirliği Teşkilatı’nın kültür merkezi.
Üstelik…
Genel Direktör olarak Prof. Dr. Halit Eren’in görev yaptığı IRCICA’nın merkezi İstanbul’da. Önceleri Yıldız Sarayı’nda çalışmalarını yürüten IRCICA, 2017 yılında İstanbul Cağaloğlu’ndaki tarihi alanda bulunan yerleşkeye taşındı.
Kuruluş, İslam medeniyeti tarihi başta olmak üzere İslam ülkelerinin tarihleri, kültürleri, ve sanatları konusunda araştırma, yayın, belge ve bilgi yönetimi yapıyor. Ayrıca akademik kongreler, sanat ve belge sergileri, sanat yarışmaları düzenliyor.
İşte…
Böylesine geniş alanda etkin olan IRCICA Genel Direktörü Prof. Dr. Halit Eren değişik ülkelerden ve Türkiye’den İslam dünyası kültür elçilerine iftar verdi.
İftara…
AK Parti Bursa Milletvekili ve TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Başkanı, geçmiş dönem Başbakan Yardımcısı olan Hakan Çavuşoğlu ile Devlet eski Bakanı Cavit Çağlar da katıldılar.