Cumhurbaşkanı’nın eşi Emine Erdoğan hedefi gösterdi: Her biri tohum olan çocukları iyi işleyerek gelecek inşa edilebilir

EMİNE ERDOĞAN VE DOSABSİAD BAŞKANI NİLÜFER ÇEVİKEL
EMİNE ERDOĞAN VE DOSABSİAD BAŞKANI NİLÜFER ÇEVİKEL
EMİNE ERDOĞAN VE DOSABSİAD BAŞKANI NİLÜFER ÇEVİKEL

Daveti… Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk yaptı. İstanbul Dolmabahçe’deki Cumhurbaşkanlığı Ofisi’ndeki iftar da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayesinde gerçekleşti.
İftar yemeği…
Okullarda planlanan Tasarım Beceri Atölyeleri projesinin Eğitime Değer Katanlar adı altında geniş kapsamlı bağış programıydı.
O nedenle…
Siyasetçiler ve bürokratlar yerine Türkiye’nin tanınmış sanayicileri, iş dünyasının önemli isimleri davetliydi. Davetliler arasında Bursa’dan da DOSABSİAD Başkanı Nilüfer Çevikel de vardı.
Program sonrası Emine Erdoğan’la ayaküstü de olsa sohbet etme fırsatı bulan Çevikel’e, gecede neler yaşandığını sorduk.
Daha önce de Emine Erdoğan’ın davetlerine katılan Nilüfer Çevikel aldığı notları şöyle paylaştı:
“Emine Hanım eğitime çok önem veriyor ve çocukları işlenmeye hazır maden gibi görüyor. Türkiye’nin dünyada hak ettiği konuma ulaşmasının da insan kalitesinin yükseltilmesiyle mülkün olabileceğini düşünüyor.”
Bu kapsamda…
Çağa ayak uydurmak gerektiğini vurguladığını söyledi ve şunun altını çizdi:
“Konuşmasında çocuklara kendi potansiyellerini orta koyabilecekleri, sınıf ortamı baskısından uzak şekilde deneyim yaşayabilecekleri Tasarım Beceri Atölyeleri kurulduğunu anlattı.”
Şunu da ekledi:
“Çocukları birer tohum olarak gördüğünü, geleceğin bu tohumları işlemek için çocuklara yönelik inşa edileceğini söyledi. İçlerindeki potansiyeli ortaya çıkarma amacını açıkladı. ”
Mesajı da aktardı:
“Emine Hanım, medeniyetlerin bilimle kurulduğunu anımsatıp, çocukları geleceğin inşası için doğru yetiştirme konusunda kurumlar kadar fertlerin sorumluluğu olduğunu da söyledi.”
Bu noktada…
Projeyle ilgili olarak Bursa’da yapılabilecekleri şöyle dile getirdi:
“Aslında DOSAB Başkanımız Sayın Ersan Özsoy eğitime önemli katkılar sağlayan projeler gerçekleştiriyor. Bu kez DOSAB ve DOSABSİAD olarak Tasarım Beceri Atölyeleri’ne destek vereceğimizi orada açıkladım.”