Başkan Aktaş iyi niyetli… Mudanya’yı rahatlatmak için “başka soruna yol açmadan sorunu çözmek” için iskele değişikliğini incelemeye aldı

1 MUDANYA İSKELESİ
1 MUDANYA İSKELESİ
MUDANYA İSKELESİ

Konu… Seçim değerlendirmesi ve AK Parti’nin Kızılcahamam’daki teşkilat toplantısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yaptığı görüşmeler hakkında bilgi vermek için düzenlediği basın toplantısında gündeme geldi.
Bir meslektaşımız…
Mudanya İskelesi’nin mahkeme kararıyla Mudanya Belediyesi’ne verildiğini anımsatınca, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş düşüncesini açıkladı:
“Biz zaten o iskeleyi bırakmak ve BUDO’yu İDO iskelesine taşımak istiyoruz. Mudanya’nın trafiği de böylece rahatlamış olur.”
Doğru…
Mudanya’nın girişinde, iskelenin olduğu meydanda ciddi bir trafik var. Bunun büyük bölümü BUDO’nun yolcu iskelesine gelenlerden kaynaklanıyor. Belediye otobüsleri, minibüsler, yolcu getiren ya da almaya gelen özel araçlar meydanı dolduruyor ve geçişi de tıkıyor.
O bakımdan…
Zaten giderek artan Mudanya trafiğini rahatlatma yollarından biri BUDO’nun getirdiği yolcu ve araç yükünü başka bir yere kaydırmaktan geçiyor.
Hatta…
BUDO yolcuları için sağlıklı bir yolcu salonu bile gerekli.
Ne var ki…
Başkan Aktaş basın toplantısında “Mudanya’nın trafiği de rahatlamış olur” dediğinde ağzımızdan “Güzelyalı’nın hâli Mudanya’dan kötü olur” çıktı.
Çünkü…
Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin yapıp, Bursa-İstanbul arası 75 dakikaya indirmek üzere hızlı feribot ve deniz otobüsü seferleri için İDO’ya 2007 yılında tahsis ettiği iskele, Güzelyalı’nın kâbusu oldu.
İskeleden Mudanya-Bursa yoluna ulaşmak sorun olduğu gibi, sefer saatlerinde Burgaz’a gelmek de, geçmek de, çıkmak da büyük sabır istiyor.
O bakımdan…
Önce meslektaşımız İhsan Aydın’ın köşesinde Burulaş Genel Müdürü Kürşat Çapar’ın gündeme getirdiği, ekim ayında da Başkan Aktaş’ın dillendirdiği İDO ve BUDO’yu Güzelyalı İskelesi’nde birleştirme düşüncesi heyecan verici olmakla birlikte iyi planlanması gerekiyor.
Nitekim…
Aktaş’ın bu konuyu “Burgaz’da, her yönüyle yerinde gözlem yaparak artıları ve eksileriyle incelenmesi” için direktif verdiği kulağımıza geldi.
Anladık ki…
İyi niyetle başka bir soruna yol açmadan, mevcut sorunu çözmek istiyor.