AK Parti Bursa Milletvekili Osman Mesten’den 23 Haziran yorumu: Kaos için erken seçime zorlayacaklar, ama aksine daha güzel olacak

AK PARTİ BURSA MİLLETVEKİLİ OSMAN MESTEN 1
AK PARTİ BURSA MİLLETVEKİLİ OSMAN MESTEN 1
AK PARTİ BURSA MİLLETVEKİLİ OSMAN MESTEN

Her şey ortada… Siyaset 23 Haziran’da yeniden yapılacak olan İstanbul seçimine odaklandı. Partiler bir yandan stratejilerini belirlemeyi sürdürürken, bir yandan seçmeni etkileyecek adımlar atmaya başladı.
Özellikle…
31 Mart’ın adayları AK Parti Adayı Binali Yıldırım ile CHP Adayı Ekrem İmamoğlu üzerinden seçmene doğal ulaşım çalışmaları da yapılıyor.
İşte…
Böyle bir süreçte AK Parti Bursa Milletvekili Osman Mesten’le sohbette son günlerde kamuoyuna yansıyan gelişmeler gündeme geldi.
Mesten’in bakışı şu:
“Ülkemizin bir an önce normalleşmesi gerekiyor. Bu da İstanbul seçimini Binali Bey’in kazanmasıyla olur diye düşünüyorum.”
Böyle düşünmesinin nedeni şu:
“Eğer seçimi CHP Adayı kazanırsa, ertesi günden itibaren siyaseten kaos oluşturmak için erken seçimi zorlayacaklar. Bu plan şimdiden görülüyor.”
Farklı bir açıdan bakıp farklı bir yorum yaptı:
“Hedefte kaos çıkarıp erken seçime zorlamak var, fakat Cumhur İttifakı devam ettiği için bunu başaramazlar.”
Gördüğü şu:
“Sayın Devlet Bahçeli ve MHP milliyetçi duygularla vatanı düşünerek hareket ediyorlar. Sayın Bahçeli hiçbir karşılık beklemediklerini sık sık söylüyor. Gerçekten de öyle.”
Şunu vurguladı:
“MHP verdiği desteğin karşılığında hiçbir talepte bulunmadı, pazarlık yaptığını da hiç duymadım.”
Devam etti:
“O bakımdan, bu ittifak sürdükçe erken seçim gündeme gelmez. Zaten gündeme getirseler bile Meclis’ten karar çıkarmaya sayıları yetmez.”
Şunu da ekledi:
“Parlamentoda gerek genel kurul çalışmalarında, gerek komisyon toplantılarında AK Parti milletvekilleri olarak MHP ile uyum içinde çalışıyoruz. Aynı şekilde teşkilatlar da aralarında tam bir uyum sağladı.”
Gelecekten de ümitli:
“Türkiye’yi sıkıştırmak için dışarıdan farklı yöntemlerle müdahale ediliyor. Fakat Türkiye’nin güçlü devlet yapısı var, sağlam iradesi var.”
Sloganla da bitirdi:
“Geleceğe dair hiçbir kaygımız yok, aksine daha güzel olacak.”