Yıldırım Belediye Başkanı Yılmaz ihtiyaç dışı belediye araçlarını topladı, yeni dönem şifresini açıkladı: Önce tasarruf ve kent disiplini sağlanacak

YILDIRIM BELEDİYE BAŞKANI OKTAY YILMAZ
YILDIRIM BELEDİYE BAŞKANI OKTAY YILMAZ
YILDIRIM BELEDİYE BAŞKANI OKTAY YILMAZ

Pazartesi öğleden sonra mazbatasını, akşam saatlerinde İsmail Hakkı Edebali’den görevi devraldı. Salı sabahı da makamına oturdu.
Üçüncü gününde…
Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz’a uğradığımızda belediye arı kovanı gibiydi. Her yer kalabalık, her yer ziyaretçi. Yeni dönemin heyecanı çalışanlara da yansımış, bina içinde hareket artmıştı.
Bu ortamda…
Başkan Yılmaz’dan Yıldırım’ın yeni döneminin şifrelerini dinledik:
Bir…
“Önceliğimiz tasarruf… Belediyemizin gelirlerini ve giderlerini kontrol altına alacağız, önce önümüzü göreceğiz. Buna göre program yapacağız.”
İlk adımı da açıkladı:
“Tasarruf tedbirleri kapsamında ihtiyaç dışı konumdaki belediye araçlarını topladık. Bu da tasarruf tedbirlerinin başlangıcı oldu.”
İki…
“Yıldırım Belediye Başkanı olarak bu kente hizmeti geçen herkese teşekkür ediyorum. Sorumluluğu ağır bir görev devraldım. Yeni bir yönetim anlayışı sergileyeceğiz. Bunun için reorganizasyon ve hizmet planı hazırlayacağız.”
Üç…
“Yıldırım’da vatandaşımızın günlük yaşamını kolaylaştıracağız, kent disiplini sağlayacağız. Kaldırım işgallerinden başlayıp ruhsat sorununu çözeceğiz, kaçak yapılaşmayı önleyeceğiz.”
Şunun altını çizdi:
“Kent disiplini adına yapılacakları bir çatı altına toplayacağız.”
Dört…
“Sosyal yardımlaşmayı ve vatandaştan gelen talepleri önemsiyoruz. Bu konuların organizasyonunu da tek merkezden yapıp hem daha fazla hemşerimize ulaşacağız, hem daha fazla sorun çözeceğiz.”
Beş…
“Kültür faaliyetleri kapsamında kadın, gençlik, çocuk organizasyonları yapıp toplumsal dayanışmayı geliştireceğiz.”
Bunlar…
İlk anda başlangıç olarak planlanan adımlar. Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, bir yandan kutlama ziyaretlerini kabul ederken, şu mesajı da verdi:
“AK Parti Yıldırım İlçe Başkanlığı görevinden, yani teşkilattan buraya geldim. Bursa’nın siyasi kadrosunun da Yıldırım’ın sorunlarının çözümü için yanımızda olduğunu biliyorum.”