MHP İl Başkanı Cihangir Kalkancı seçimde Cumhur İttifakı’nın aldığı sonuçtan mutlu: Liderimizin sözünü yere düşürmedik, gururluyuz

CİHANGİR KALKANCI VE DEVLET BAHÇELİ
CİHANGİR KALKANCI VE DEVLET BAHÇELİ

İlk deneme… 24 Haziran’daki Cumhurbaşkanı ve milletvekili seçiminde yapıldı. Anayasa değişikliğiyle ilk kez siyasi partiler oy pusulasında ittifaklarıyla birlikte yer aldılar.
31 Mart yerel seçiminde AK Parti ile MHP yeniden Cumhur İttifakı’nı oluşturdu, ama bu kez anayasa değişikliği yapılmadığı için ittifak resmen oy pusulasında gözükmedi.
Bazı yerlerde…
MHP’nin AK Parti adaylarını, bazı yerlerde de AK Parti’nin MHP adaylarını desteklemesi yönünde protokol yapıldı. Benzer protokol Millet İttifakı olarak CHP ile İYİ Parti arasında da gerçekleşti.
Belki de…
Türkiye’nin siyasi geleceğinde iki partili sistemi oluşturacak ittifak modeliyle yapılan ilk yerel seçimin ardından MHP İl Başkanı Cihangir Kalkancı’ya seçim izlenimini sorduk.
Net bir ifadeyle başladı:
“Milliyetçi Hareket Partisi teşkilatları olarak liderimizin bize emrettiği doğrultuda üzerimize düşeni tam anlamıyla yaptığımıza inanıyorum.”
Şunun altını çizdi:
“MHP hem taban, hem teşkilat olarak dimdik durdu. Alınan sonuçta ciddi bir etkimiz var. Türkiye genelini düşünürsek, Cumhur İttifakı Bursa’da önemli bir başarı elde etti.”
Şunu vurguladı:
“Hem Adalet ve Kalkınma Partisi teşkilatları, hem Milliyetçi Hareket Partisi teşkilatları çok uyumlu şekilde iki aylık süreci geçirdiler. Herkes üzerine düşeni doğru bir şekilde yaptı ve bu başarı sağlandı.”
Şuna dikkat çekti:
“Biz genel başkanımızın sözünü, emrini yere düşürmediğimiz için mutluyuz, gururluyuz.”
Ardından…
“Türkiye geneli için de yine Genel Başkanımız ‘x+y eşittir z’ formülünü vermişti” dedi ve önemsediği şu noktaya işaret etti:
“Türkiye genelinde de, sistem tartışmasına yol açacak herhangi bir sıkıntı olmayacak şekilde bir sonuç alındı.”
Sonra da…
“Büyük şehirlerle alakalı şu an itiraz süreci devam ediyor” deyip ekledi:
“Ne olur bilemiyoruz, ama mevcut şartlarda genel itibariyle Genel Başkanımız dediği gibi, Cumhur İttifakı önemli bir kazanım elde etti.”