MHP Genel Sekreteri Büyükataman yorumladı: YSK şaibeli durumun bertarafı için gerekiyorsa İstanbul Büyükşehir seçimini yenilemeli

MHP GENEL SEKRETERİ İSMET B ÜYÜKATAMAN
MHP GENEL SEKRETERİ İSMET B ÜYÜKATAMAN
MHP GENEL SEKRETERİ İSMET BÜYÜKATAMAN

Dikkat çeken şu… Türkiye’nin yerel seçimi, 31 Mart akşamı İstanbul’da takıldı kaldı. İtirazları karşılıklı iddialar izledi, tartışmalar da devam ediyor.
Bu ortamı…
MHP Genel Sekreteri ve Bursa Milletvekili İsmet Büyükataman’a sorduk.
Deneyimli siyasetçi…
Yükselen tansiyonu düşürmeye yönelik, soğukkanlı bir yaklaşımla “Her şey olağan seyrinde devam ediyor” dedi ve şunu söyledi:
“Bu zamana kadar yapılan seçimlerde sonuçlarla ilgili gündeme gelen tartışma ve itirazların benzeri bir süreç bugün de yaşanıyor.”
Başta seçim kurulları olmak üzere yetkili kurulların görevlerini yerine getirdiklerini kaydedip şu değerlendirmeyi yaptı:
“Sayın Genel Başkanımızın da ifade ettiği gibi, telaşa gerek yok, anormallik de söz konusu değil.”
Ardından…
“Karşılıklı itirazlar var ve bu itirazlarla alakalı yürütülen çalışmalar var, zannediyorum ayın 13’ü itibariyle öyle veya böyle neticelenmiş olacak” dedi ve şunu anımsattı:
“İstanbul’daki seçimlerle ilgili AK Parti’nin itirazları ve yetkililerinin açıklamalarından görüldüğü üzere birtakım usulsüzlüklerin olduğuna dair iddialar gündemde.”
Bu noktada…
Başlangıçta 29 bin olan farkın 14 bin civarına geldiğini vurgulayıp devam etti:
“Süreci sabırla ve soğukkanlılıkla beklemek lazım. Süreç bitmeden mızmız çocuklar gibi ‘mazbatamı verin’ diye tutturan Millet İttifakı Adayı Ekrem İmamoğlu’nun yaklaşım ve değerlendirmelerini uygun bulmuyoruz. Herkes bu sürecin tabii seyri içinde neticelenmesini beklemeli.”
Sonra da…
Seçime gölge düşürüp kamu vicdanında tartışmaları etkileyecek yaklaşımlardan kaçınılmasını istedi.
“Eğer İstanbul seçimlerinin yenilenmesini icap ettirecek belgeler varsa…” sorgulaması yaptıktan sonra da görüşünü açıkladı:
“YSK kamu vicdanındaki bu şaibeli durumun bertaraf edilmesi için gerekiyorsa İstanbul Büyükşehir seçimini yenilemeli.”
Yaklaşımı şu:
“Bundan da çekinmemek lazım. Çünkü böyle bir karar anormal davranış olmaz.”