İYİ Parti’den ilk değerlendirme: Oylar bölününce 4 belediye kaybeden İl Başkanı Bahadır, “Büyükşehir’de 103 meclis üyesinden 13’ü bizde, bunu önemsiyoruz” dedi

Yİ PARTİ İL BAŞKANI DR. YAHYA BAHADIR
Yİ PARTİ İL BAŞKANI DR. YAHYA BAHADIR

Kuşku yok ki… İttifakların yarıştığı ilk seçim olması, 31 Mart’taki yerel seçim sonuçlarının partiler bazında değerlendirilmesinde sıkıntıya yol açıyor. Çünkü, partilerin katıldıkları ittifaka katkılarını ölçebilmek kolay değil.
O nedenle…
Sonucun değerlendirilmesinde kriterler değişiyor, farklı bakışlar ortaya çıkıyor.
Nitekim…
İYİ Parti İl Başkanı Dr. Yahya Bahadır’la sohbet ederken, çok samimi bir dille 31 Mart değerlendirmesi yaptığına tanık olduk.
Öncelikle…
İttifakın partileri olarak İYİ Parti-CHP arasındaki yaklaşımı şöyle tanımladı:
“Uyum olarak Sayın Bozbey ekibiyle, CHP’li ya da İYİ Parti’li ilçelerdeki tüm adaylarla teşkilatımız her alanda iyi çalıştı. Kamuoyu da bu konuda hakkımızı temsil ediyor. Genel Başkanımız da böyle düşünüyor.”
Ardından…
İlçelerde kazanılamayan belediye başkanlıkları konusunda “Biz daha çok milliyetçi-muhafazakâr seçmenin ağırlıklı olduğu ilçelerde aday çıkardık, ipi göğüslemede sıkıntımız oldu, ama teşkilatlarımızın ve adaylarımızın performansları gayet iyiydi” dedi ve örnek verdi:
“Şu anda itirazımız nedeniyle YSK gündeminde olan Mustafakemalpaşa’da 593 oyla kaybettik.”
Yorumu şu:
“CHP’nin aday gösterilmeyen aday adaylarının başka partilerden aday olmaları sonucu etkiledi. Mustafakemalpaşa’da 1200 oy alan Orhan Alper oylarımızı böldü. Karacabey’de DP’den çıkan adayla Millet İttifakı’nın oyları bölündü. Bu süreç maalesef Orhangazi’de de böyle oldu.”
Şuna dikkat çekti:
“İznik’te CHP’den aday adayı olan arkadaşımızı İYİ Parti Adayı gösterdik. Ortak aday bizim tabanımızdan tam destek aldı, ama CHP örgütüyle ilgili desteği tam ölçemedik.”
Bu noktada…
“Kıl payı farklarla Bursa’da belediye başkanı çıkaramadık, ama seçilen toplam 400 belediye meclis üyesinden 62’si İYİ Parti’de. Bu da meclislerde yüzde 16 oranında temsil edildiğimiz anlamına geliyor.”
Bir örnek daha verdi:
“Büyükşehir Belediye Meclisi’nde 103 üyeden 13’ü İYİ Parti’li. Meclis üyesi oranlarımız hayli yüksek ve bunu da önemsiyoruz.”