İstanbul’da oylar sayılırken Bursa’nın siyasetçileri ‘milletin iradesi’ nöbeti tutuyor

BURSA MİLLETVEKİLLERİ MUSTAFA ESGİN VE AHMET KILIÇ İSTANBUL SEÇİMİ MİLLET İRADESİ NÖBETİ
BURSA MİLLETVEKİLLERİ MUSTAFA ESGİN VE AHMET KILIÇ İSTANBUL SEÇİMİ MİLLET İRADESİ NÖBETİ

Seçim gecesi… Bursa sonuçlarının belli olmasıyla İstanbul’a doğru yola ilk çıkan CHP Parti Meclisi Üyesi Gamze Pamuk Ateşli oldu ve uykusuz gecenin sabahında CHP İstanbul Adayı Ekrem İmamoğlu ile bir araya geldi.
Ardından…
Pazartesi sabahı CHP Genel Başkan Yardımcısı Orhan Sarıbal oy çuvalları nöbetine başladı. Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu da hukuk desteği için Tuzla’ya gidiş gelişlerini sürdürüyor.
Benzer tablo…
AK Parti Genel Merkezi’nin görevlendirmeleriyle de ortaya çıktı. Pazartesi ilk tebligat, Üsküdar’da görevlendirilen AK Parti Bursa Milletvekili Ahmet Kılıç’a ulaştı. Kılıç’a daha sonra Maltepe’de görev verdiler.
Cuma günü de Şişli’de itiraz nedeniyle oyların yeniden sayılmasında ‘milletin iradesi nöbeti’ tuttu.
Aynı durum…
AK Parti Bursa Milletvekili Dr. Mustafa Esgin için de geçerli.
O da…
AK Parti Genel Merkezi’nin görevlendirmesiyle İstanbul’a gidip, Beykoz oylarının itiraz nedeniyle yeniden sayımında ‘milletin iradesi nöbeti’ üstlendi.
Yanı sıra…
TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Başkanı Hakan Çavuşoğlu salı ve çarşamba günleri İstanbul’daydı. Yine, Emine Yavuz Gözgeç ve Osman Mesten de görevli gittiler.
Buna karşın…
Osmangazi Adayı Erkan Aydın, kendi seçiminin sabahında bu kez CHP Milletvekili olarak Prof. Dr. Yüksel Özkan’la birlikte İstanbul’a gitti.
2 partiden Bursa milletvekillerinin oy sayımına nezaret amacıyla İstanbul’a gitmeleri ilk kez yaşanan bir durum. Bugüne kadar görülmemiş bu durumu AK Parti Bursa milletvekilleri Kılıç ve Dr. Esgin’le konuştuk.
Mustafa Esgin şunu söyledi:
“Seçimin sonucu değişebilir de değişmeyebilir de. Biz sonucun değişmesi için değil, milletin namusu olan oyların korunması için görev yapıyoruz. Binali Bey’e verilsin diye bir gayretimiz yok, İstanbullunun hakkı zayi olmasın. Çabamız bunun için.”
Sonrasında Ahmet Kılıç da şunu söyledi:
“Kimse mağdur olmasın. Binali Bey’e fazladan 1 oy bile yazılmasın, aynı şekilde Sayın İmamoğlu’na verilen 1 oy bile zayi olmasın. Milletin iradesi seçimin sonucuna yansısın. Çabamız buna.”