İstanbul kesinleşmese de Ankara kaybedilince Cumhurbaşkanı Erdoğan için Bursa daha önemli hale geldi: Aktaş moralli ve umutlu

ALİNUR AKTAŞ ULUCAMİ ORSMAN GAZİ VE ORHAN GAZİ
ALİNUR AKTAŞ ULUCAMİ ORSMAN GAZİ VE ORHAN GAZİ

İzlediklerimiz içinde… Kampanya süreciyle en uzun, propaganda dönemiyle en gergin, sandık sonuçlarıyla en çekişmeli yerel seçimi geride bıraktık.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın görevlendirmesiyle 1Kasım 2017 günü Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevine başlayan Alinur Aktaş yorucu bir kampanya ve stresli bir seçimin sonunda pazar günü seçilmiş başkan olmanın demokratik ayrıcalığını yaşadı.
Güne…
1.5 saatlik uykuyla Ulucami’de sabah namazı ve çıkışta çorba dağıtarak, sonra da Osmanlı Devleti’nin kurucuları Osman Gazi ve Orhan Gazi türbelerinde dua ederek başlayan Başkan Aktaş yorgunluğuna karşın mutluydu.
Sohbet ederken…
“İki adaylı seçimler hep böyle çekişmeli olur, ama böylesine nefes nefese bir seçimi Bursa görmemiştir herhalde” diyerek başladı.
İlk değerlendirmesi şu:
“Kampanya süresince bizi yerel seçimin dışına çıkmakla itham ettiler, fakat bana göre bunu biz değil karşı taraf yaptı. Ekonomiyi, genel gidişatı ve dış politikayı konuşunca otomatikman iş başka mecralara kaydı.”
Şunu vurguladı:
“Proje anlamında seçime çok hazırlıklıydım. Çok güzel projeler hazırladık, ama hiç proje konuşamadık. Hazırladığımız projeleri anlatamadım.”
Bu noktada…
AK Parti’nin Ankara ve İstanbul’da Büyükşehir belediyelerini kaybettiğini, İzmir’i zaten kazanamadığını anımsatıp, “Bursa AK Parti ve Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan için çok daha değerli bir il haline geldi” yorumunu yaptık.
Aktaş da böyle düşünüyor:
“Sayın Cumhurbaşkanımızla doğru ve çok güzel bir diyaloğumuz oldu. 9 günde 4 kez aradı. Seçim gecesi saat 23.30 gibi konuştuğumuzda açılmayan sandıkları ve genel durumu sordu.”
Devam etti:
“Kendisini seçimin her aşamasında bilgilendirdim. Cumhurbaşkanımıza beklentilerin tamamını aktardım. Beklentilerin gerçekleşmemesi halinde sıkıntı yaşayacağımızı bilgilendirdim.”
Ardından…
“Bursa olarak bunun karşılıklarını görürüz inşallah” dedi ve ekledi:
“1.5 saatlik uykuyla sabah 08.00’de mesaiye gelip başladım. Bursa’nın beklentileri ve yapılacak işler için motive oldum.”