Ana vatana bakıştaki özlem: Gümülcine Türk Gençler Birliği duvarında Batı Trakyalı Türk devlet adamlarının biyografili fotoğrafları asılı

CAVİT ÇAĞLAR VE HAKAN ÇAVUŞOĞLU GÜMÜLCİNE TÜRK GENÇLER BİRLİĞİ LOKALİ
CAVİT ÇAĞLAR VE HAKAN ÇAVUŞOĞLU GÜMÜLCİNE TÜRK GENÇLER BİRLİĞİ LOKALİ

Kuruluş tarihi 1928 olan Gümülcine Türk Gençler Birliği’nin kapısına ne yazık ki tabela asılamıyor. Çünkü Türk kelimesi olan tabelalara Yunanistan izin vermiyor. GTGB’nin sökülen tabelasının duvardaki izi de bu nedenle boyanmıyor.
Her şeye karşın…
Gümülcine ve yöresinde yaşayan Türkler kent merkezindeki Gümülcine Türk Gençler Birliği’nde toplanmaya ve bahçesindeki çınarların altında sohbet etmeye devam ediyorlar.
İçerdeyse…
Cumartesi akşamı gittiğimizde pırıl pırıl Türk gençleri canlı müzik yapıyor, Türkiye’de popüler olmuş şarkıları çalıp söylüyorlardı.
Duvarlarda ise Batı Trakyalı Türk devlet adamlarının fotoğrafları asılıydı. Atatürk fotoğrafının yanı sıra, Batı Trakya’ dan ilgisini esirgemeyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte Cavit Çağlar, Hakan Çavuşoğlu, Mehmet Müezzinoğlu gibi siyasetçilerin yanında Fenerbahçe’nin efsane futbolcusu Lefter Küçükandonyanis’in fotoğrafı dikkat çekiyordu.
Duvarda…
Bursaspor Teknik Direktörlüğü yapan Hamza Hamzaoğlu’nun fotoğrafı da sergileniyor.
Hakan Çavuşoğlu ve Cavit Çağlar fotoğraflarını birlikte incelediler.