31 Mart’ta sandığın mesajını alan AK Parti belediye-vatandaş ilişkisine yöneldi: Belediyeler tebdili kıyafet sürekli denetlenecek

AK PARTİ GENEL MERKEZİ KIZILCAHAMAM KAMPI
AK PARTİ GENEL MERKEZİ KIZILCAHAMAM KAMPI

Hafta sonu… 700 civarı belediye başkanıyla il başkanlarını Ankara Kızılcahamam’da 3 günlük değerlendirme kampına alacak olan AK Parti Genel Merkezi şu günlerde çok faal.
Çünkü…
Kızılcahamam kampı öncesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sunulacak raporlar hazırlanıyor.
Bu raporlar…
Milletvekillerinin davet edilmediği, 9 genel başkan yardımcısı ve onlara bağlı çalışan alan başkanlarının da katılacakları 3 günlük toplantıda belediye başkanlarının önüne konacak.
Açıkçası…
Yürütülen çalışma, “AK Parti’nin 31 Mart yerel seçiminden kendine ait mesajı aldığı” ve 31 Mart’ta sıkıntı yaşadığını düşündüğü belediye-vatandaş ilişkilerini yeniden sıcak bir çerçeveye oturmayı hedeflediği izlenimi veriyor.
Çünkü…
Yeni döneme ilişkin AK Parti Genel Merkezi’nin uygulayacağı parti içi politika uygulamasında sürekli ve sıkı denetim var.
Denetim de…
Partiye ya da belediyeye yapılacak resmi ziyaretler şeklinde gerçekleşmeyecek. Tam aksine parti ve belediyenin denetim ziyaretinden haberi bile olmayacak.
Çünkü…
AK Parti Genel Merkezi’nin görevlendirdiği kişi, bir anlamda tebdili kıyafet yapıp halkın arasına katılacak. Kahvehanelere gidecek, çarşılarda dolaşacak, parklarda gezecek, taksilerde yolculuklar yapacak.
Görüşebildiği kadar çok sayıda kişiyle görüşüp belediye hakkındaki düşünceleri öğrenecek. Görev kapsamında da yalnızca belediye başkanları olmayacak. Belediye bürokratı da Ankara’dan gelen görevlinin takibine girecek.
Bu amaçla…
Kısa adı CİMER olan Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi’ne yapılan başvurulardan belediyelere yönelik denetim amaçlı takiplerde daha fazla yararlanılması bile planlanıyor.
Gerçi…
Parti merkezine gitmeden tebdili kıyafetle esnaf-çarşı ziyaretleri ağırlıklı çalışma geçen yıl kongreler sürecinde denenmiş, pek çok ilçede çıkan eğilime göre teşkilat tercihleri yapılmıştı.
İşte…
O yöntem biraz daha genişletilmiş olarak bu kez belediyelere uygulanacak.