Mustafa Bozbey’in önceliği insana yönelik anlayışla yönetim… Merkezde metro, 3 ilçeye de banliyö ve tramvay vaat etti

CHP BÜYÜKŞEHİR ADAYI MUSTAFA BOZBEY PROJE SUNUMU
CHP BÜYÜKŞEHİR ADAYI MUSTAFA BOZBEY PROJE SUNUMU
CHP BÜYÜKŞEHİR ADAYI MUSTAFA BOZBEY PROJE SUNUMU

Karşılaştırmak gerekirse… AK Parti Büyükşehir Adayı olarak 31 Mart’ta sandık yarışına girecek Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın 3D destekli animasyon görseli, CHP Büyükşehir Adayı Mustafa Bozbey’in animasyonuna göre daha etkileyiciydi.
Buna karşın…
İki adayın da ortak noktaları var ve kent sorunlarına bakışları aynı.
Örneğin…
Aktaş gibi Bozbey’in de önceliği ulaşım oldu. Bozbey’in planladığı 4 metro hattı ile geçen hafta Aktaş’ın açıkladığı proje birbirine çok uzak değil.
Buna karşılık, Bozbey ilçeler için de raylı ulaşım çözümleri planlamış.
Nitekim…
Hızlı trenden Mudanya Güzelyalı ve Gemlik’e, Bursaray Kestel’den İnegöl’e banliyö tren hatları düşünüyor. Yenişehir hızlı tren istasyonu, havaalanı güzergahından İnegöl Alanyurt’a da bir hat planlıyor.
Yanı sıra…
Mudanya Arnavutköy’le Güzelyalı arasında, İnegöl Alanyurt’la terminal ve yeni hastane arasında, Mustafakemalpaşa terminaliyle de Tatkavaklı Kavşağı arasında tramvay düşünüyor.
Raylı sistemlerin dışında yol projeleri arasında biri dikkat çekiyor:
90’lı yıllarda rahmetli Süleyman Demirel’in başbakanlığında önerdiği, dönemin Devlet Bakanı Cavit Çağlar’ın savunduğu, AK Parti’nin etkili ismi eski bakan Faruk Çelik’in ısrarla gündeme getirdiği güney çevre yolu gündeminde.
Yine…
Bozbey’in gündeminde Yunuseli’ndeki Recep Tayyip Erdoğan Bulvarı’Mudanya Yolu’nda Organize Sanayi Kavşağı’na bağlayacak yol var. Kısa bir bölüm kalmasına karşın, kamulaştırma nedeniyle duran yolu Hamitler’in altından tünelle geçerek tamamlamak istiyor.
Bununla birlikte…
Heykel’in yayalaşması projesini ilk olarak 1986 yılında dönemin Belediye Başkanı olan Ekrem Barışık’tan duyduk. 1999 seçiminde DYP Büyükşehir Adayı olan Prof. Dr. İsmail Tatlıoğlu proje haline getirdi. 2004’te rahmetli Hikmet Şahin seçildiğinde gündemine aldı.
Şimdi…
Millet İttifakı’nın diğer partisi İYİ Bursa Milletvekili olan Tatlıoğlu’nun çalışması ciddi bir proje olarak önümüzde.
İnsan odaklı yönetim yanında dikkat çeken projelerden biri turizm oldu.
Evliyalar Yolu, Mysia Yolları, Ahmet Hamdi Tanpınar Rotası, Nâzım’ın Bursa Rotası, İpekyolu Bursa Rotası, Beylikten İmparatorluğu Kuruluş Yolu ve Sultanlar Yolu adlarıyla 7 rota açıkladı.