İzle, gel, Bursa’yı keşfet… Özel ekranlarda 1’er dakikalık 30 video ve fotoğraf sergileriyle BursArt projesi dünyaya Bursa’yı tanıtacak

EBRU YİĞİT VE BELGESEL ÇEKİMİ
EBRU YİĞİT VE BELGESEL ÇEKİMİ

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş bir yandan sabahtan gece yarısına ilçe, köy, mahalle gezileriyle seçim çalışması yaparken, bir yandan da Bursa’yı dünyaya açacak yeni bir projeye destek verdi. BursArt.
Açıkçası…
Bursa’
nın dünyaya sanat yoluyla tanıtılmasını hedefleyen proje fotoğraf ve video belgesellerinden oluşuyor. Ebru Yiğit ve Serkan Yiğit çifti projeyi hazırlamanın yanında, uygulamasını da üstlendiler.
Buna göre…
Bursa’
nın doğal, kültürel ve tarihi mekanlarında video ve fotoğraf belgeselleri hazırlanacak. Ebru Yiğit fotoğrafları, Serkan Yiğit de videoları üstlendi.
Projenin özelliğini Serkan Yiğit açıkladı:
“BursArt projesinde 3 ayrı olguyu aynı formatta birleştirdik. Video, fotoğraf, ses yoluyla mekanları ve kavramları belgeleyip sanatsal belge içeriğiyle sergi açmak ilk kez denenen bir yöntem.”
Projede…
1’er dakikalık 30 video, birleşip 30 dakikalık tek belgesel olabiliyor. Sergiyi ziyaret edenler bu görüntüleri resim çerçevesini andıran özel bir ekranda izleyebilecekler.
Sergi Bursa yanı sıra pek çok ülkede izlenime açılacak.