İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun Bursa’ya önce ‘terör’ hedefli mesajı geldi: Terörün şah damarlarını kestik, kesmeye de devam ediyoruz

LERİ BAKANI SÜLEYMAN SOYLU 1
LERİ BAKANI SÜLEYMAN SOYLU 1
İÇİŞLERİ BAKANI SÜLEYMAN SOYLU

Tanışıklığımız geçmişten… Daha 1995 yılında DYP İstanbul il Başkanı olduğu dönemden diyaloğumuz var. DYP Genel Başkanı olduğunda da bu diyalog sürdü. AK Parti’deki dönemindeyse zaman zaman görüşüyoruz.
Bu nedenle…
Bursa’yı özel olarak izlediğini bilenlerdeniz. Hatta, sokaklarında kendi başına gezebilecek kadar Bursa’yı tanır, burada yaşıyormuş gibi de kimi gelişmeleri ayrıntılarıyla bilir.
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu hızlı bir programla bugün Bursa’da. Sabah Merinos’ta sivil toplum örgütleri ve Oda başkanlarıyla kahvaltı yaptı. Daha sonra Mustafakemalpaşa’da, ardından Mudanya Güzelyalı’da AK Parti adaylarıyla birlikte seçim çalışmasına katılacak.
Gerçi…
Daha geniş bir program düşünüldü, ama Soylu şu günlerde her gün bir başka kente gidiyor, yoğun bir şekilde seçim çalışması yapıyor.
Gittiği yerlerde İçişleri Bakanı olarak söyledikleri de Türkiye’nin gündemine oturuyor. Böylece, bir yandan sahada çalışırken, diğer yandan genel kamuoyuna terör ve güvenlik konularındaki açıklamalarıyla mesajını veriyor.
Nitekim…
Bursa’ya gelmeden, terörle ilgili değerlendirmeler yapıp uyarılarda bulunduğu mesajı ulaştı.
Gördük ki…
Gündeminde terör, hedefinde PKK ve HDP’den başlayarak ‘bağlantılı’ kabul ettikleri var. Söylediği şu:
“Hiçbir HDP’li ‘Bizim PKK ile bir ilişkimiz yoktur’ diyemedi bugüne kadar. Herkes bal gibi biliyor. HDP, PKK’nın siyasi kolu.”
Ardından…
“Yeni bir oyun tezgahlandığı” vurgusuyla şu notu aktarıyor:
“Bizim tespitlerimize göre, 229 HDP’li CHP, İYİ Parti ve Saadet Partisi listelerinden belediye meclisi ve il genel meclisi üyesi adayı oldu. Bunların önemli bir bölümü PKK ile bağlantılı.”
Bu noktada…
94 belediye başkanını PKK’ya para ve adam gönderdiği için görevden aldıklarını söyleyip kamuoyuna şu mesajı veriyor:
“Şu anda, terör örgütüne katılımda son 30 yılın en düşük sayısındayız. Çünkü, şah damarlarını kestik, kesmeye de devam ediyoruz.”
Anladığımız kadarıyla…
Mesajlarını daha ayrıntılı olarak bugünkü programlarında da sürdürecek.