Herkes seçime odaklanmışken propaganda yerine kent vizyonu için hedef gösteren belediye başkanları da var: İşte olması gereken bu

MUSTAFA DÜNDAR SEÇİME GİDERKEN KENTE VİZYONEL BAKIŞ
MUSTAFA DÜNDAR SEÇİME GİDERKEN KENTE VİZYONEL BAKIŞ

Seçimlerde… Özellikle de yerel seçimlerde adayları iki kategoride ele almak gerekirse; yeniden aday olan görevdeki belediye başkanları avantajları açısından birinci, muhalefet adayları ikinci kategoride yer alır.
Bursa’ya baktığımızda…
Seçim sahasında kıyasıya siyasi rekabet ve siyasi mücadele görüyoruz. Bunlar da seçim atmosferi içinde gayet doğal.
Yanı sıra…
Hem görevde olup da partileri tarafından yeniden aday gösterilen belediye başkanları, hem karşılarındaki adaylar kampanyalarının en önemli aşamasında projelerini açıkladılar.
Bu da…
Son derece doğal bir akış. O projelerin finansı ve yapılabilirliği ise farklı bir tartışma gerektiriyor.
Buna karşın…
Açıklanan projelerden, projelere yönelik tartışmalara kadar geniş perspektifte dikkatimizi çeken bir durum var:
Seçime gidilen süreçte yeni dönem projeleriyle kamuoyu karşısına çıkılırken, kent vizyonuna hedef gösteren belediye başkanı sayısı çok fazla değil.
Bunlar arasında…
3 boyutlu animasyon destekli sunumunda Bursa tasavvuru ortaya koyan Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ile birlikte kente vizyon hedefi gösteren Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’ın yaklaşımı dikkat çekiyor.
Öyle ki…
Dündar seçim hesaplarını bir kenara bırakıp, adaylık kampanyası kapsamındaki projelerden bile önceliği vizyon hedeflere veriyor.
Örneğin…
Sıcaksu bölgesinde, yolun üstündeki alan için açıkladığı özel sektöre ait termal projesi kuşkusuz bu kentin geleceğinde çok önemli bir yer tutacak.
Yanı sıra…
Yunuseli’ndeki Recep Tayyip Erdoğan Bulvarı çevresindeki yapılaşmanın planlandığı gibi olabilmesi için genel çağrı yaparken, bu bölgede bulunan üretim tesislerinin kentin daha uygun yerlerine taşınmaları isteği kabul de gördü.
Normalde…
Seçim dönemlerinde belediye başkanları ve adayların pek dokunmak istemediği konular bunlar, fakat Dündar’ın sergilediği tavrın da örnek olması gerekir.