CHP Osmangazi Adayı Erkan Aydın ‘yolun altındaki’ Osmangazi için büyük dönüşüm planlıyor: Her şey master plana göre olacak

CHP OSMANGAZİ ADAYI ERKAN AYDIN 1
CHP OSMANGAZİ ADAYI ERKAN AYDIN 1
CHP OSMANGAZİ ADAYI ERKAN AYDIN

Farklı bir ortamda ve farklı söylemlerin ortaya çıktığı bir yerel seçim sürecinin artık sonuna geliyoruz. Hafta sonu sandık başına gidilecek, seçim yapılacak.
Adaylar da…
Son süreçte planlarını ve hedeflerini ortaya koyuyorlar.
Bu süreçte…
Millet İttifakı adına CHP Osmangazi Adayı Erkan Aydın gerginlik yerine diyalogdan yana tarzıyla nasıl bir Osmangazi düşündüğünü anlatıyor.
Nitekim…
Olay Televizyonu’ndaki Her Açıdan programında konuk ettiğimizde, en büyük ilçe olan Osmangazi’ye farklı yaklaştı.
“İki ayrı Osmangazi var” diye başlayıp, kentin içinden geçen Ankara-İzmir yolu hattını baz aldı ve yolun üstünde tarih, kültür, sanat, turizm projelerinin yapıldığı Osmangazi olduğunu söyledi.
Dikkati de yolun altına çekti:
“Osmangazi’de yolun altı gerçeği var. Çıkmaz sokaklarıyla dönüşüm ihtiyacı olan yolun altındaki Osmangazi için düşüncelerimiz var.”
Düşüncesini de açıkladı:
“Deprem gerçeğini gözardı edemeyiz. Yolun altını; barınma sorunlarını çözüp yeşil alanlarıyla, sağlık ve eğitim alanları ve sosyal donatı alanlarıyla planlayacağız.”
Hedefi şu:
“Göreve geldiğimizde önce master plan yapacağız. Yolun altının kaç yılda dönüşebileceğini planlayacağız. Bunun için de uzmanı neredeyse getireceğiz. Gerekirse Amerika’dan, Almanya’dan davet edeceğiz.”
İlke şu:
“Diyeceğiz ki, Osmangazi’de kaç kişi yaşayabilir? Biz önce bunu bilmek istiyoruz. Uzmanı planlayacak. Eğer 800 bin kişi yaşayabilirse, bu kesinlikle 800.001 olmayacak. Ona göre planlayacağız.”
Devam etti:
“Bursa ve Osmangazi 60’lı yılların ikinci yarısında sanayileşmenin yol açtığı göçün sonucu olan çarpık kentleşmeyle 35-40 yılda bu hale geldiyse, düzelmesi de yine 35 yılı bulacak.”
Ardından…
“Osmangazi’ye bu gözle ve gerçekçi bakmak gerekir” deyip ekledi:
“İlk çiviyi çakan, ilk kazmayı vuran, planlı gelişmeyi ilk başlatan olmak istiyoruz. Çünkü, sosyal nefes alma alanı haline gelen Osmangazi hayal ediyoruz.”