MHP’yi ziyaret eden Bozbey’e İl Başkanı Kalkancı’dan sıcak mesaj: Alinur Beyin kazanması için teşkilatlarımızla elimizden ne geliyorsa yapacağız!

MUSTAFA BOZBEY VE ZAFER YILDIZDAN MHP İL BAŞKANI CİHANGİR KALKANCI ZİYARETİ
MUSTAFA BOZBEY VE ZAFER YILDIZDAN MHP İL BAŞKANI CİHANGİR KALKANCI ZİYARETİ

Bugünün tablosu ortada… Bazı ilçelerde çok adaylı yarış belirtilerine karşın, ittifaklar nedeniyle Büyükşehir’de iki adaylı eksende yarış izlenimi ve algısı var. Seçim sürecinde tablo değişir mi, onu da ilerleyen günlerde göreceğiz.
Buna karşın…
31 Mart yerel seçiminin geçmişteki seçimlerden en önemli farkı olarak şunu sürekli vurguluyoruz: Hem siyasi partiler, hem adaylar arasında rekabete karşın dostluk ilişkileri ve sıcak diyaloglar görülüyor.
Kuşkusuz…
Gergin geçmesine alışılan seçim ortamında, adayların birbirlerini ziyaretleriyle Bursa’dan yansıyan siyasette bahar havası çok güzel ve özlenen tablo.
Aynı tablo bir kez daha sergilendi.
CHP Büyükşehir Adayı Mustafa Bozbey, perşembe akşamı CHP İl eski Başkanı Zafer Yıldız ile birlikte MHP İl Başkanı Cihangir Kalkancı’yı ziyaret etti.
Ziyaret sonrası Kalkancı’yla sohbet ettik. Özellikle de izlenimlerini sorunca önce düşüncesini dile getirdi:
“Biz Sayın Mustafa Bozbey’le zaten sosyal ortamlarda karşılaşıyor ve selamlaşıyorduk. Yaptığı nezaket ziyaretinden re elbette mutlu oldum.”
Bu noktada…
Daha önce Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ı ziyaret eden CHP Büyükşehir Adayı Mustafa Bozbey’in önümüzdeki süreçte başta AK Parti İl Başkanı Ayhan Salman olmak üzere diğer siyasi parti il başkanlarını ziyaret edeceğini kendisine söylediğini aktardı.
Sonra da şu bilgiyi verdi:
“Sayın Bozbey Nilüfer’de yaptıklarını anlattı, seçildiği takdirde Bursa’da yapmak istediklerini söyledi. Bu tür siyasi ilişkiler seçim tansiyonunun yükselmemesi adına olumlu.”
Ardından…
“Ortak değerimiz Bursa” dedi ve şunu ekledi:
“MHP olarak, HDP hariç tüm siyasi partilerle elbette diyalog kurarız, ama 31 Mart’ta da oyumuz belli.”
Bunu…
Ziyaret sırasında da dile getirdiğini belirtip şunu aktardı:
“Sıcak bir sohbet oldu. Sayın Bozbey ‘Sizin yalnızca Yenişehir’de adayınız var’ deyince, ‘Yanılıyorsunuz, bizim 17 ilçede Cumhur İttifakı olarak adayımız var, Büyükşehir’de de Alinur Beyin kazanması için teşkilatlarımızla elimizden ne geliyorsa yapacağız’ cevabı verdim.”