Cumhuriyet Başsavcısı Uğurhan Kuş açıkladı: Yeni Adliye Kampusu’nda proje değişiyor, 30 katlı kuleler kalktı, yükseklik en fazla 10 kat olacak

DEVLET ESKİ BAKANI CAVİT ÇAĞLAR CUMHURİYET BAŞSAVCISI UĞURHAN KUŞ BURSA ADALET KOMİSYONU BAŞKANI ALİ RIZA BİR
DEVLET ESKİ BAKANI CAVİT ÇAĞLAR CUMHURİYET BAŞSAVCISI UĞURHAN KUŞ BURSA ADALET KOMİSYONU BAŞKANI ALİ RIZA BİR
DEVLET ESKİ BAKANI CAVİT ÇAĞLAR, CUMHURİYET BAŞSAVCISI UĞURHAN KUŞ, BURSA ADALET KOMİSYONU BAŞKANI ALİ RIZA BİR

Aslında… Çizilen ve 2016 Ocak ayında ihalesi yapılan proje, BUTTİM yanındaki arazide yapılacak Adliye Kampusu’nda bugünkü adliye hizmetleri yanında Bölge Adliye Mahkemesi ve Bölge İdare Mahkemesi binalarının yer almasını öngörüyor.
Projeden…
Yakın Çevre Yolu’na cepheli 83 dönümlük alanda Bölge Adliye Mahkemesi binasının temeli 6 Mayıs 2016’da atılırken açılış hedefi 1 Eylül 2018 açıklandı.
Fakat…
Geçen sürede, kampusun diğer bölümlerine bir türlü başlanamadı. Projenin planlandığı gibi gitmemesi “Acaba sorunlar mı var?” sorusunu gündeme getirmişti ki, projenin kendisi sorunlu çıktı.
Onu da…
Bursa Adalet Komisyonu Başkanı Ali Rıza Bir ile birlikte Devlet eski Bakanı Cavit Çağlar’ı ziyaret eden Bursa Cumhuriyet Başsavcısı Uğurhan Kuş’tan sohbet sırasında öğrendik.
Sorun şu:
“Yeni Adliye Kampusu projesinde 3 kule tasarlanmış. Kulelerden biri 33 kat, biri 30 kat, biri de 28 kat. Görüntü olarak çok hoş, ama 30 katlı adliye binası dünyanın hiçbir yerinde yok.”
Şunu vurguladı:
“Bursa Adliyesi’ne günde 15 bin kişi giriyor. Bu kadar insan o kadar yüksekliğe nasıl çıkacak? Bu yoğunluğa ne asansör dayanır, ne de can.”
Yine…
Sohbet sırasında Cumhuriyet Başsavcısı Uğurhan Kuş’tan şunu da öğrendik:
“Adliye Kampusu projesi değişiyor. Binaların araziye biraz daha yaygın olarak yerleşeceği ve Bursa’nın tarihi dokusuna uygun bir proje çiziliyor.”
Bakış şu:
“Adliye’ye gelen herkesin çok rahat işini görebileceği şekilde binaları konumlandırdık. Aynı zamanda, şu an küçük odalarda 2 kişi bir odada çalışmak zorunda kalan hakimlerimiz de rahat edecekler.”
Yeni projede…
Yüksekliğin en fazla 10 kat olacağını ifade eden Başsavcı Kuş, toplam 127 dönümlük Yeni Adliye Kampusu inşaatı için yeni hedef tarihler hakkında da bilgi verdi:
“Toplam kapalı alanı 330 bin metrekarelik bir proje hazırlanıyor. Projenin bu yılsonu ya da en geç 2020’nin başında biteceğini düşünüyorum. İnşaatı da 4-5 yılda biter.”