Bir garip yetki itirazı… BURBAK Genel Müdürü mahkemeye başvurunca en düşük ücretli çalışanların toplu sözleşmesi askıda kaldı

HIZMET İŞ BURSA ŞUBESİ BAŞKANI MUSTAFA YAVUZ VE YÖNETİMİ
HIZMET İŞ BURSA ŞUBESİ BAŞKANI MUSTAFA YAVUZ VE YÖNETİMİ
HIZMET-İŞ BURSA ŞUBESİ BAŞKANI MUSTAFA YAVUZ VE YÖNETİMİ

Büyükşehir Belediyesi ve bağlı iştiraklerinde HAK-İş’e bağlı Hizmet-İş sendikası yetkili. Aynı şekilde, Nilüfer ve Mudanya hariç 15 ilçede de Hizmet-İş yetkili sendika durumunda.
Önümüzdeyse…
Toplu iş sözleşmesi süreci var. Bu süreç başlarken sendika Aile, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’ndan aldığı yetki belgesini hem Büyükşehir, hem de ilçe belediyeleriyle bağlı iştiraklerin yönetimlerine sundu.
Büyükşehir’de, BUSKİ’de, hatta 5 bin üyenin olduğu BİNTED’de sorun çıkmadı, fakat BURBAK Genel Müdürlüğü sendikanın yetki belgesine itiraz edip mahkemeye başvurdu.
Genelde…
Rakip sendikaların sözleşmeleri engelleme taktiği olan yetki belgesine itirazın BURBAK’ta kurumdan gelmesine anlam veremeyen Hizmet-İş Bursa Şube Başkanı ve HAK-İş Bursa İl Başkanı Mustafa Yavuz ziyarete geldiğinde şunu söyledi:
“Vatandaşla yüz yüze çalışan tek personel BURBAK’ta. Yazın sıcak ve toz, kışın yağmur, kar ve buzda sokakta olmalarına karşın en düşük ücretli Büyükşehir çalışanları. Yüzlerinin gülmesi gerekirken toplu sözleşmeden mahrum ediyorlar.”
Beklentisi şu:
“Büyükşehir Belediye Başkanımızın duyarlılığını biliyoruz. BURBAK yönetimi açtığı davayı çekerse çalışanların muğduriyeti önlenmiş olacak.”