Adliye rahatlıyor… Mayıs ayında inşaatı bitecek Bölge Mahkemesi’nin bir bölümüne bazı mahkemeler geçici olarak taşınacak

YENİ ADLİYE KAMPUSU PROJESİ
YENİ ADLİYE KAMPUSU PROJESİ
YENİ ADLİYE KAMPUSU PROJESİ

Gazeteci olarak polis-adliye haberlerini takip ettiğimiz 70’li yılların son bölümünde Bursa Adliyesi şimdilerde Kent Müzesi olarak kullanılan Valilik ile Defterdarlık binaları arasındaydı. Hacılar Camii yanında da ek bina vardı.
Bursa büyüdü, Adliye’nin yükü arttı, mahkemeler çoğaldı. 90’lı yılların ortalarında Uluyol’da Bursa Cezaevi’nin olduğu alana Adliye Sarayı yapıldı.
Fakat…
O bina da kısa sürede yetersiz kaldığı için BUTTİM’in yanındaki bölgede Yeni Adliye Kampusu planlandı. Kampus içindeki Bölge Mahkemesi temeli 6 Mayıs 2016’da atıldı.
İşte…
Yakın Çevre Yolu’na cepheli binada Bölge Mahkemesi mayıs ayında açılıyor.
83 dönümlük alana yapılan ve bugünün koşullarında Bölge Mahkemesi için fazla bulunan binanın bir bölümüne geçici olarak Bursa Adliyesi taşınacak.
Bursa Adalet Komisyonu Başkanı Ali Rıza Bir ile birlikte Devlet eski Bakanı Cavit Çağlar’ı ziyaret eden Bursa Cumhuriyet Başsavcısı Uğurhan Kuş sohbette şunu söyledi:
“Yerimiz yetmediği için farklı binalarda hizmet veriyoruz. Mayıs ayında Sulh ve Asliye Hukuk mahkemeleriyle icra, ticaret, tüketici, iş, aile mahkemeleri geçici olarak Bölge Mahkemesi’nin bir bölümüne taşınacak.”
Şunu da ekledi:
“Böylece kiradan kurtulacağız, Adliye Sarayı da fiziki rahatlayacak.”