Bursa Milletvekili Refik Özen gece saat 01.00’de Dörtçelik Çocuk Hastanesi Acil Servis’e gitti, kuyruktaki hastaları dinledi, sorunları gözlemledi

AK PARTİ BURSA MİLLETVEKİLİ REFİK ÖZEN DÖRTÇELİK ÇOCUK HASTANESİ ACİL SERVİSİ
AK PARTİ BURSA MİLLETVEKİLİ REFİK ÖZEN DÖRTÇELİK ÇOCUK HASTANESİ ACİL SERVİSİ

Gece saat 01.00… Çocuklarının sağlık sorunu için Nilüfer’deki Dörtçelik Çocuk Hastanesi Acil Servisi’ne gelenler karşılarında AK Parti Bursa Milletvekili Refik Özen’i görünce şaşırdılar.
O da…
Gecenin yarısından sonraki saatlerde Bursa’nın kamuya ait tek çocuk hastanesine çocuklarının acil sağlık sorunu için gelenlerin sorunlarını dinlemek, alınacak önlem varsa da ilgili yerleri uyarmak için oradaydı.
Çünkü…
Geçmiş yıllarda çocuklarını gece getirmek zorunda kalanlar uzun süre beklemekten ve bu sürede çocuğun rahatsızlığının artmasından yakınıyorlardı.
O nedenle…
Bursa Milletvekili Özen de gece saat 01.00’de kimseye haber vermeden geldiği Dörtçelik Çocuk Hastanesi’nde ham sağlık sorunu yaşayan çocuklarla ilgilendi, hem de onları getiren anne-babalarıyla konuştu.
Yanı sıra…
Hastanede gece görevi olan yöneticiler ve nöbetçi doktorlarla görüştü. Konunun idari yanıyla ilgili olarak bilgi aldı, daha hızlı sağlık hizmeti için hastanede geliştirilen önlemleri dinledi.
İzlenimlerini de…
Sohbetimiz sırasında şu sözlerle aktardı:
“Dörtçelik Çocuk Hastanesi 277 yataklı ve 35 yoğun bakım yatağıyla hizmet veren yoğun bir hastane. Günde yaklaşık 1.500 başvuru alıyor. Bunun üçte ikisi, yani yaklaşık bin başvuru gece Acil Servis’e geliyor.”
Şunu vurguladı:
“Kış aylarında mevsim hastalıklarının da etkisiyle başvurular biraz daha fazla oluyor, dolayısıyla yoğunluk artıyor.”
Şunu anımsattı:
“Geçmişte yoğun başvuru nedeniyle muayene bekleme süreleri çok uzun oluyordu. Bu da hastalanan çocukları ve onlar için çırpınan ailelerini olumsuz etkiliyordu. Saatlerce kuyrukta beklemek zorunda kalınıyordu.”
Tabloyu şöyle açıkladı:
“Hasta yakınlarıyla bizzat yaptığım görüşmelerde de gördüm. Alınan tedbirlerle ilave muayene poliklinikleri açıldı ve böylece bekleme süresi yarım saat, en fazla 40 dakikaya düştü. Fakat bu bile yeterli değil.”
Şunu da ekledi:
“Hastane yönetimi ve İl Sağlık Müdürlüğümüz yeni tedbirler geliştiriyor. Şehir Hastanesi bittiğinde Çocuk Hastanesi yoğunluğu da azalacak.”