150 yıllık eğitim geçmişiyle Tophane, mikro mekanik alanda geleceğin uzay teknolojisi için eğitim verecek

MİKRO MEKANİK TEKNOLOJİ OKULU PROTOKUL İMZA TÖRENİ HAYRETTİN AKPINAR
MİKRO MEKANİK TEKNOLOJİ OKULU PROTOKUL İMZA TÖRENİ HAYRETTİN AKPINAR

Geçen hafta… Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un duyurduğu, İl Milli Eğitim Müdürü Sabahattin Dülger’in de hazır bulunduğu anlaşma aslında bir büyük hayalin gerçeğe dönüşmesinde ilk adımı anlatıyor.
O hayali…
Merkezi İstanbul’da bulunan ve kısa adı TÜSAD olan Tüm Saatçi İşadamları Derneği Başkanı Hayrettin Akpınar’dan dinledik. Akpınar bu kentin esnafı, Pırlant’ın sahibi.
Arşivimize baktığımızda…
6 Mart 2016 günü Akpınar’la sohbetimizi şu satırlarla aktardığımızı gördük:
İlk bakışta, Saatçilik Okulu denildiğinde pek fazla ilgi çekmiyor. Fakat mikro mekanik teknoloji öğrettiği için, saatçilikten öteye bir fonksiyona sahip.
Hatta…
Avrupa ülkelerinde bu okuldan yetişenler, mikro mekanik teknoloji gerektiren uzay araştırmalarıyla ünlü NASA dahil her alanda rahatlıkla iş bulabiliyorlar.
O gün Akpınar iki aşamaya dikkat çekmişti.
İlk aşama…
Mikro mekanik teknoloji eğitimi verecek Saatçilik Okulu’nu, ileri teknoloji üretecek TEKNOSAB’a yakınlığı nedeniyle Karacabey’de açmak istemişti. Dünya saat devleri de TEKNOSAB’da fabrika kuracaktı.
Bu okul…
Şimdi Tophane Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde açılacak. 150 yıllık geçmişiyle en köklü okullarımızdan biri, geleceğe yönelik teknoloji eğitimi verecek.
Büyük bir hayal de gerçekleşecek.