Tarih ve hukuk profesörü olan Makedonya Cumhurbaşkanı Ivanov, Bursa’daki her adımında tarihi zenginlikten etkilendi, hayran kaldı

MAKEDONYA CUMHURBAŞKANI GJORGE IVANOV İZNİK GEZİSİ ÜSKÜP BÜYÜKELÇİSİ TÜLİN KARA
MAKEDONYA CUMHURBAŞKANI GJORGE IVANOV İZNİK GEZİSİ ÜSKÜP BÜYÜKELÇİSİ TÜLİN KARA

Daveti… Türkiye’nin Üsküp Büyükelçisi Tülin Erkal Kara yaptı. 4 ay önce Büyükelçilik Konutu’na eşiyle yemeğe gelen Makedonya Cumhurbaşkanı Gjorge Ivanov’u aile sohbetinde Bursa’ya davet eden ve 2011-2015 dönemi AK Parti Bursa Milletvekili olan Kara, kendi kentinde konuk cumhurbaşkanı ağırlamanın mutluluğunu yaşadı.
Dahası…
AK Parti Bursa Milletvekili ve TBMM Makedonya Dostluk Grubu Başkanı Ahmet Kılıç da Bursa programını organize etti, tamamına da katıldı.
Ivanov ve eşi Maja Ivanov’un gezileri İznik’ten başladı.
Ayasofya’yı gezen, İznik Atölyesi’nde eşiyle birlikte çini yapan Ivanov tarihi ortamdan çok etkilendi.
“İznik’in Hıristiyanlık alemi için çok büyük önemi var. Birçok dinin bir arada yaşadığı huzurlu bir kente geldim” diyerek duygularını dile getirdi.
Çini boyadığı atölyeden çıkarken de “İznik’i çok görkemli ve çok etkileyici buldum. Buraya geldiğim için mutluyum” dedi.
Ardından…
Bursa’nın geleneksel damak lezzeti İskender Kebabı yemek için Botanik Park’a geldi. Yemekteki konuşmasında da “daveti için Türkiye’nin Üsküp Büyükelçisi Tülin Erkal Kara’ya teşekkür” eden konuk cumhurbaşkanı daha sonra da hayranlık duyduğunu her fırsatta dile getirdiği Osman Gazi ve Orhan Gazi türbelerini ziyaret etti.
Akademik kariyer olarak hem tarih, hem de hukuk profesörü olan Ivanov programında Tophane’den Muradiye’ye geçip UNESCO Dünya Mirası listesinde olan sultan türbelerini gezdi.
Türk dostu ve Osmanlı hayranı olduğunu hiç gizlemeyen Makedonya Cumhurbaşkanı Gjorge Ivanov ve eşi Maja Ivanov’un Osmangazi Belediyesi’nin kente armağanı olan Panorama 1326 Fetih Müzesi’ni de büyük bir hayranlıkla gezip çok etkilendikleri görüldü.
Ivanov akşam da Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Meclisi toplantısına katıldı, toplantı sonrası onuruna verilen yemekte Bursalı sanayici ve işadamlarıyla birlikte oldu.
Böylece…
3 günlük programıyla Bursa’da en uzun süre kalan Cumhurbaşkanı unvanını da elde etti.