Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın Ankara’da yaptığı spor uzmanı sınavında genel kültür sorusu, jürideki Gençlik Spor İl Müdürü’nü gururlandırdı

GENÇLİK SPOR İL MÜDÜRÜ DR. SÜLEYMAN ŞAHİN
GENÇLİK SPOR İL MÜDÜRÜ DR. SÜLEYMAN ŞAHİN
GENÇLİK SPOR İL MÜDÜRÜ DR. SÜLEYMAN ŞAHİN

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından açılan spor uzmanlığı kadrosu için geçtiğimiz günlerde Ankara’da sınav yapıldı. Bursa’dan Gençlik Spor İl Müdürü Dr. Süleyman Şahin de sınavın jürisinde görev aldı.
Bakanlığın gruplandırmasıyla Erzurum, Van, Ağrı, Bitlis, Muş, Hakkari, Elazığ, Mardin, Siirt gibi 10 ilin spor uzmanı adayları Dr. Şahin’in bulunduğu grup tarafından sınava alındı.
Mülakatta…
Gençlik Spor İl Müdürü Dr. Süleyman Şahin mezunu olan adaylara spor kültürü ve genel kültür olarak iki soru yöneltiliyordu. Soruları da adaylar bir kutunun içindeki zarflardan çekiyorlardı.
İşte…
Gençlik ve Spor İl Müdürü Dr. Süleyman Şahin’in yer aldığı jüride spor uzmanı adayı genç kız çektiği zarftan çıkan soruyu okudu. Gerçi, herkes soruyu dikkatle dinliyordu, ama duyduklarıyla Dr. Şahin tam anlamıyla dikkat kesildi.
Çünkü…
Soruda “Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin tarafından Dostluk Nişanı verilen Türk işadamı kimdir?” deniliyordu.
Sonrasını…
Dr. Şahin şöyle anlattı:
“Soruyu tam anlamıyla sürpriz oldu, fakat çok gururlandım. Sınava giren genç kızımızın Cavit Çağlar cevabı vermesiyle de gururum iki katına çıktı.”