Türk dünyasında İpekyolu Kadınları Birliği için Kazakistan’dan kadın akademisyenler Bursa’ya geldi

DİLEK DURAK ORDİKAD KAZAK KADIN AKADEMİSYENLER
DİLEK DURAK ORDİKAD KAZAK KADIN AKADEMİSYENLER

Projenin öyküsü ilginç… Geçen yıl, Kazakistan’ın başkenti Almaata’da yapılan Türk Dünyası Kadın Kurultayı’na Bursa’dan Dilek Durak da katılıyor.
Kısa  adı Ordikad olan Ortak Dilimizi Kullanan İpek Yolu Kadınları Derneği ile Bursa Kadın Dernekleri Federasyonu başkanlıklarını da yürüten Durak, makale sunduğu kurultayda tanıştığı Kazak kadın akademisyenlerle Türk Dünyasında Modern İpek Yolu Kadınlar Birliği için karar alıyor.
İşte…
O karar gereği Kazakistan’ın Almaata ve Turan üniversitelerinde Türkçe öğretim görevlisi 6 kadın akademisyen Bursa’ya geldi.
Nazken Toibayeva, Janıl Majikenova, Botagöz Ali, Aytolkin Abdikadirova, Ablay Han ve Möldir Komekova 10 gün süresince ipek koza, ebru, filografi gibi el sanatları eğitimleri alacaklar.
Hepsi de iyi derecede Türkçe konuşmalarına karşın Türk dili eğitimini de geliştirip, Bursalı kadınlara Kazakça öğretecekler.
Dilek Durak’ın organizasyonuyla Kurban Bayramı’nı da Bursa’da geçirecek olan Kazak kadın akademisyenler bizi de ziyaret ettiler.
Açıkçası…
Kazakistan’ı çok güzel Türkçe konuşup Türk benliğiyle heyecanlanan 6 kadın akademisyenden dinlemek ayrı bir keyif oldu. Görünen o ki, kadınlar aracılığıyla farklı bir köprü kuruluyor.