CHP Genel Başkan Yardımcısı Orhan Sarıbal’ın ilk mesajında genel çağrı var: Ayrışma-çatışma zamanı geçti, artık herkes yan yana olmak zorunda

CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI ORHAN SARIBAL
CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI ORHAN SARIBAL
CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI ORHAN SARIBAL

Pazartesi günü arayıp “Hayırlı olsun diyelim mi?” diye sorunca, CHP Bursa Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Orhan Sarıbal gülerek, “Arayıp kutluyorlar. Fakat olan bir şey yok. Bana bir mesaj da gelmedi” demişti.
Sonrasında…
Salı gününden itibaren internet sitelerinde “Kılıçdaroğlu’nın yeni A Takımı” haberleri içinde Orhan Sarıbal’ın genel başkan yardımcılığı yer aldı.
Cuma günü de…
CHP Bursa Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Orhan Sarıbal’ın bundan böyle tarım politikalarından sorumlu CHP Genel Başkan Yardımcısı olduğu açıklandı.
Yenileme öncesi eğitimden sorumlu CHP Genel Başkan Yardımcısı olan Prof. Dr. Lale Karabıyık’ın da yeni MYK’da bu kez kadın politikaları sorumlusu olarak Genel Başkan Yardımcılığı devam ediyor.
Açıklama yapılınca…
Bu kez, CHP Genel Başkan Yardımcısı Orhan Sarıbal’ı aradık.
Aradığımızda…
1 gün önce CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun görevlendirmesiyle selin yol açtığı zararları incelemek ve rapor hazırlamak üzere Ordu’daydı.
Bulunduğu yerde güçlü bir rüzgar olduğu için birbirimizi anlamakta zorlandık, ama yine de mesajlarını duyduk.
Örneğin…
“Mesleki alanımızın bilgi ve deneyimlerini ülkemiz için sunacağız” dedi.
Parti içi çatışmaları kastedip “Elde kılıçla mı, çiçekle mi geliyorsunuz?” diye sorunca da şu cevabı verdi:
“Ben tarımsal üretici bir adamım, doğal olarak çiçeklerle geliyorum. Herkesi kucaklayacağız.”
Bakışı şu:
“Bir kere, siyasette görüş ayrılıkları her zaman olabilir, fakat birbirimize saygı duyacağız. Farklı renkler, farklı yüzler, farklı eylemlerden iyi şeyler çıkarmamız lazım.”
Şunu vurguladı:
“Var olan yaşam biçimimiz ve siyasal anlayışımızı birlikte kabulleneceğiz.”
Ardından…
“Tek bir derdimiz var: Bu ülke. Bakın bugün ekonomik gelişmeler nedeniyle inanılmaz bir noktadayız” dedi ve mesajını şöyle verdi:
“Ayrışma, çatışma zamanı geçti. Bugün tamamen yan yana olmak zorundayız. Üstelik sadece biz değil, herkes yan yana olmak zorunda.”