İnşaat süreci uzun ve maceralı oldu, ama İnegöl muhteşem bir sağlık tesisi kazandı: Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi hastaneye dönüştürüldü

SAĞLIK ESKİ BAKANI AHMET DEMİRCAN VE HÜSEYİN ŞAHİN
SAĞLIK ESKİ BAKANI AHMET DEMİRCAN VE HÜSEYİN ŞAHİN
SAĞLIK ESKİ BAKANI AHMET DEMİRCAN VE HÜSEYİN ŞAHİN

Daha… Uzun ve maceralı inşaat sürecinin ardından 2016 yılında Bursa’daki en modern ağız ve diş sağlı merkezi olarak hizmete açıldığı gün, dönemin AK Parti Bursa Milletvekili olan Hüseyin Şahin hedefi açıklamıştı:
“Yenişehir’e de hizmet veren ve bölge olarak çalışan İnegöl Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi hastaneye dönüşmeli.”
Hedefi koymakla kalmadı…
Şahin her fırsatta konuyu Ankara gündemine taşıdı ve İnegöl Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi için her türlü çalışmayı yaptı, girişimlerini ısrarla sürdürdü.
Öyle ki…
Son dönemin Sağlık Bakanı olan Ahmet Demircan sürdürülen çalışmaları anımsatıp “Programa aldık, yakında hastane kararını açıklıyoruz” dedi.
Ne var ki…
Bürokratik süreç ağır işleyince, kararın yürürlüğe girmesi Ahmet Demircan’ın bakanlık, Hüseyin Şahin’in de milletvekilliği dönemine yetişmedi.
İşte…
Beklenen o karar yeni döneme kısmet oldu ve 51 üniteli İnegöl Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi kararı 20 Temmuz 2018 tarihi itibariyle geçerli olmak üzere resmen tebliğ edildi.
Böylece…
Kararı 2008’de alınan, açılışı 2016’da yapılan sağlık tesisiyle, günden güne büyüyen İnegöl, yataklı tedavi de verip her türlü ağız ve diş sağlığı operasyonlarının yapılabileceği çok önemli bir hastane daha kazandı.