Bursa’dan gitti, terör işgalinden kurtarılan Afrin’i anlattı… Herkesin silahlı gezdiği güvensiz kentte sıkı denetim var, ama Türkler için her yol açık!

HASAN GEZER AFRİN
HASAN GEZER AFRİN
HASAN GEZER VE AFRİN

Fotoğraf… Gece sosyal medyada karşımıza çıktı. Tanıyanların “iyi bir Bursalı” olarak bildiği Hasan Gezer yıkık dökük binaların önünde pozlar vermiş.
Altına da, “Suriye Afrin” yazmış.
Gezer’i tanırız. Türkiye’nin çeşitli illeri ve ilçelerinden fotoğraflarını sosyal medyada paylaşır. Gitmediği yer, tanımadığı belediye başkanı neredeyse yok.
Çünkü…
GNCR Holding Pazarlama ve İş Geliştirme Koordinatörü olarak temizlik ve çöp hizmeti verdikleri belediyeleri ziyaret edip işleri denetler, sorunları çözer.
Bu kez Afrin’den fotoğraf paylaşınca “Orada ne arıyorsun?” diye sorduk.
Meğer…
PKK/PYD’nin işgalinden Türk askeri sayesinde kurtulan, fakat yıkık bir şehre dönüşen Afrin’de yaşamı canlandırmak için firmasına gelen davet üzerine görüşmeler yapmaya gitmiş.
Önce işleyişi anlattı:
“Afrin ve çevresi, Türkiye sınırındaki yakın il valiliklerine bağlı yerel meclislere valiler tarafından atanan başkanlar tarafından yönetiliyor.”
Şu bilgiyi verdi:
“Afrin Hatay Valiliği’ne, Azez ise Kilis Valiliği’ne bağlı.”
Şunu da ekledi:
“Afrin’de yaşamın normalleşmesi için, Birleşmiş Milletler fonlarındaki yardımlar Valiliklerin denetiminde ve Kızılay aracılığıyla kullandırılıyor.”
Ardından…
Sıcağı sıcağına Afrin izlenimlerini aktardı:
“Altyapı ve enerji sıkıntısı çok büyük. Güvenlik diye bir şey yok. Türk ordusuyla birlikte hareket eden ÖSO her yerde kontroller yapıyor.”
Gördüğü şu:
“Herkesin elinde ya da belinde silah var. 16-17 yaşındaki çocuklar bile Kaleşnikof’la geziyor.”
Bir gözlemi de şu:
“Yerel meclisler, bina demek için bin şahit gereken eski okul gibi yerlerde çalışıyor. Yerel halk da isteklerini buralara giderek yapıyor.”
Sonra da…
Afrin’de bulunma gerekçesini açıkladı:
“Bizim firmaya Kızılay aracılığıyla teklif geldi. Enerji, altyapı, temizlik ve yaşam destek hizmetleriyle ilgili proje yapmamız istendi. O görüşmeler için Afrin’deyiz.”
Şunu da ekledi:
“Bölge zor ve tehlikeli. Güvenli değil. Fakat Türk plakalı araçları kimse durdurmuyor. Güvensiz Afrin’de Türklere her yer serbest, her yol açık.”