MHP’nin 2. Bölge Adayı Vahapoğlu kendini anlattı: Genel Başkanın ihtisas alanıma ihtiyacı var ki gönderdi, Türkiye’yi ve toplumu iyi biliyorum

MHP GENEL SEKRETER YARDIMCISI M. HİDAYET VAHAPOĞLU
MHP GENEL SEKRETER YARDIMCISI M. HİDAYET VAHAPOĞLU
MHP GENEL SEKRETER YARDIMCISI M. HİDAYET VAHAPOĞLU

Devlet Bahçeli kontenjanıyla MHP Bursa listesi 2. Bölge 1. Sıra Adayı olarak Bursa’ya gelip seçim çalışmalarına başlayan MHP Genel Sekreter Yardımcısı M. Hidayet Vahapoğlu kısa sürede teşkilatı toparladığı gibi sahaya da alıştı.
Nitekim…
Olay Medya ziyaretinde “Türkiye’yi ve toplumu iyi bildiğime inanıyorum” dedikten sonra üst yönetici iddiasını “Hedefimiz Bursa’dan 20 milletvekili çıkarmak” diyerek gösterdi.
Jandarma Genel Komutanlığı’ndaki askeri görevi sonrası Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreterliği’nde 20 yıl hizmet veren Vahapoğlu’nun Osmanlı’dan Günümüze Azınlık ve Yabancı Okulları adlı bir kitabı var.
Bursa’ya gelişiyle ilgili bir soruya cevap verirken “Genel Başkanların, genel başkan yardımcılarının, genel sekreterleri ve genel sekreter yardımcılarının şehirleri olmaz. Genel Başkan nerede ihtiyaç duyuyorsa orada görev verir” dedi ve ekledi:
“Benim ihtisas alanıma ihtiyacı var ki buraya gönderdi.”
Seçim sahasından da şu izlenimi aktardı:
“Seçmende, kamuoyu araştırma şirketleri dışında fevkalade farklı yaklaşım görüyorum. MHP lehine bir tavır gözlüyorum.”
Değerlendirme yaptı:
“İYİ Parti bizden götürdüğünü o tarihte götürdü. Şimdi CHP’den alır, AK Parti’deki memnuniyetsiz seçmenden alır, ama bizden gidecek oy yok.”
Gözlemi de şu:
“CHP de kendinden giden oyları durdurdu. Buna karşın hem İYİ Parti, hem Saadet CHP’ye çalışacak.”