Geçen yıl Ruslar gelmeyince çökme noktasına gelen Antalya turizmi, bu yıl Rusların rekor kırmasının mimarı gördükleri Cavit Çağlar’a teşekkür etti

DÖSİAD BAŞKANI GÜLTEKİN GENCER VE CAVİT ÇAĞLAR RUS TURİST TEŞEKKÜRÜ
DÖSİAD BAŞKANI GÜLTEKİN GENCER VE CAVİT ÇAĞLAR RUS TURİST TEŞEKKÜRÜ
ANTALYA DÖSİAD BAŞKANI GÜLTEKİN GENCER’DEN CAVİT ÇAĞLAR’A RUS TURİST TEŞEKKÜRÜ

Yaşananları herkes anımsıyor… Rusya ile yaşanan uçak düşürme krizi sonrası çökme noktasına gelen Antalya turizminin yüzü bu yıl gülüyor.
Dahası…
Antalya turizmi bu yıl Rus turistlerin ilgisi sayesinde rekora koşuyor.
Nitekim…
Antalyalı turizmciler krizi çözen gelişmelerin mimarı gördükleri Cavit Çağlar’a olan duygularını; kısa adı AKTOB olan Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği tarafından “Geleceğin turizmi, turizmin geleceği” sloganıyla düzenlenen 7. Resort Turizm Kongresi’nde teşekkür plaketi vererek göstermişlerdi.
30 Kasım’da Antalya’daki büyük turizm buluşmasında gerçekleşen ödülün ardından Antalya’dan Çağlar’a bir teşekkür daha geldi.
Bu kez…
Kısa adı DÖSİAD olan Döşemealtı Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Gültekin Gencer, ziyaret ettiği Çağlar’a Antalya adına teşekkürlerini sunarken, bir de özel olarak dokunmuş Döşemealtı halısı armağan etti.
Gencer’in ziyareti ve yaşanan turizm bereketi nedeniyle Çağlar’a teşekkürü hafta içinde Antalya medyasında da geniş yer buldu.
Kent ekonomisinde yaşanan rahatlama nedeniyle Antalyalı işadamlarının teşekkürü üzerine Çağlar da şu mesajı verdi:
“Dünya giderek küçülüyor. Dostlukların yeşertilip büyütülmesiyle; kavganın, savaşın, düşmanlıkların çok eskilerde kalmasını sağlamak gerekiyor.”
Ziyaretinde…
DÖSİAD Başkanı Gültekin Gencer de şunları söyledi:
“Cavit Çağlar’ın girişimleriyle Rus krizinin uzamadan çözülmesi hem iki ülke ilişkileri, hem de Antalya’mızın ekonomisi için fevkalade faydalı oldu. Sevgili ağabeyim Cavit Çağlar’a bir teşekkür borcumuz olduğuna inandığım için buradayım.”
Çağlar iki ülke arasındaki krizi çözen girişimleri nedeniyle Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in elinden Devlet Dostluk Nişanı alan ilk Türk olmuştu.