Bugüne kadarki en iyi mitingini Bursa’da yapan Meral Akşener moral buldu, kendini de ‘2 koldan Bursalı’ ilan etti

MERAL AKŞENER GÖKDERE MİTİNGİ
MERAL AKŞENER GÖKDERE MİTİNGİ

İlk sürprizi… Cumartesi akşamından Bursa’ya gelerek yaptı ve yakın dostlarıyla birlikte İskender Kebabı yedi, Bursa hakkında da teşkilatlar ve adaylardan bilgi aldı.
İkinci sürprizi erkenden miting alanına gelmesiydi.
Açıkça söylemek gerekirse…
Siyasi partilerin mitingleri duyurulan saatten en erken 1 saat sonra başlar, hatta bazen daha uzun süreli gecikmeler de olur.
Oysa…
Meral Akşener duyurulan saatten yalnızca 20 dakika sonra alana geldi, yarım saat sonra da konuşmaya başladı. 41 dakikalık konuşmasına başlarken de kendisini “2 koldan Bursalı” ilan etti.
Birincisi…
Anne tarafından akrabalarının bir bölümünün Osmangazi’ye Uludağ’ın karşısındaki tepeden bakan Gündoğdu’da yaşamasıydı.
Bunu…
2 yıl önce MHP’de başlattığı mücadele sırasında, Gündoğdu’da her yıl yapılan Batı Trakya Türkleri’nin geleneksel mitingine davet edildiğinde öğrenmiştik.
İkincisinin de…
1970 yılında girip 1974’te mezun olduğu Bursa Öğretmen Okulu olduğu zaten biliniyor.
O bakımdan…
İYİ Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Adayı Meral Akşener’in siyasi mücadelesinde ilk desteği de aldığı yer olan Bursa’nın yeri başka.
Nitekim…
Bursa da ilgisini gösterdi ve mitingini doldurdu.
Bu noktada…
Akşener’in televizyonlardan izlediğimiz diğer kentlerdeki mitinglerin yanında en iyi mitingini Bursa’da yaptığını rahatlıkla söyleyebiliriz.
Tatarlar Köprüsü’nde kurulan platformdan, aşağıda Gökdere Kavşağı’na kadar yol iki şeritli tamamen doluydu. Bu görüntüsüyle, aynı yerde yapılan Recep Tayyip Erdoğan’sız AK Parti mitinglerini geçti.
Konuşmasında…
24 Haziran kampanyasına yansıyan siyasi dili sık sık eleştirip “Alt tarafı bie seçime gidiyoruz, savaşa değil” uyarıları yaptı.
“Kendimi size emanet ediyorum” diye seslendikten sonra da kalabalıkla coşup “Milletvekili adaylarımızı da size emanet ediyorum” dedi ve Bursa’nın sandıkları patlatmasını istedi.