Bitiş hedefi 2 kez değişen otoyolda yeni hedef, 2018 sonu… Yaz dönemi kent içi trafikten daha çok sıkışan Karacabey Yolu’nda çileli son yaz

STANBUL BURSA İZMİR OTOYOLU BURSA ÇEVRE YOLU KAVŞAĞI VE VİYADÜĞÜ
STANBUL BURSA İZMİR OTOYOLU BURSA ÇEVRE YOLU KAVŞAĞI VE VİYADÜĞÜ
İSTANBUL BURSA İZMİR OTOYOLU BURSA ÇEVRE YOLU KAVŞAĞI VE VİYADÜĞÜ

Oysa… İstanbul’dan Bursa’ya doğru çok hızlı gelmişti. İzmir’den Manisa’ya doğru da hızlı çalışmalar yapıldığını duyuyorduk.
Aynı şekilde, Bursa-Karacabey arasındaki çalışmalara de çok hızlı başlandı.
Fakat…
Bu bölümde, otoyolun yapımını üstlenen firmanın yol güzergahındaki arazileri elde etme yönetiminden kaynaklı sorunlar yaşandı.Örneğin, toplulaştırmayla arazileri alınmak istenen çiftçiler mahkemeden toplulaştırmayı durdurup kamulaştırma kararı aldılar.
Bunlar doğal olarak zaman kaybına yol açtı, ama hak da yerini buldu.
Yanı sıra…
Uluabat Gölü doğal ve tarihsel özellikleri nedeniyle koruma bölgesi olduğu için yolun gölün ne tarafından geçeceği tartışma konusu oldu, toplulaştırma ve kamulaştırma sorunları da bu güzergah değişikliğiyle geldi.
Güzergah Uluabat’ın güneyinden kuzeyine alınınca proje değişti. Öyle olunca Bursa Çevre Yolu’ndan otoyolun Karacabey yönü bağlantı kavşağı da değişti.
Değişiklikler de…
Zaman kayıplarıyla birlikte yeni kamulaştırma alanları ortaya çıkardı.
Nitekim…
Bursa Çevre Yolu’nun Karacabey yönünde devamını sağlayacak çıkışı İzmir Yolu bağlantısına gelmeden önceki son dinlenme tesis yanına alındı ve yeni bir büyük bir viyadüğün de olduğu yeni kavşak yapımına başlandı.
Kavşak…
Otoyol gişelerinin de konacağı kavşak normalden daha geniş bir alanı kapsıyor ve ücretli öncesi son çıkış olduğu için yeni dönüş yolları gerektiriyor.
Bu arada…
Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan’ın fark edip başlattığı girişimlerle TEKNOSAB ve çevresindeki sanayi bölgeleri için Karacabey yakınlarındaki Taşpınar Viyadüğü’nün batısında projeye yeni bir kavşak eklendi.
İşte…
Tüm bunlar otoyolun Karacabey yönünde hızını kesen gelişmeler oldu.
Bu nedenle hedefler iki kez ertelendi.
Başlangıçta…
İstanbul’dan başlayıp Bursa’dan geçerek İzmir’e gidecek otoyolda Bursa’ya kadar olan bölümümün açılmasından sonra 2017 sonunda Karacabey’e ulaşılması hedeflendi.
Sonra…
Bu hedef 2018  sonu olarak revize edildi.
İzmir’den Balıkesir’e kadar geldiğini duyduğumuz otoyolun biz de sonuna doğru yaklaşıyoruz.
Görünen o ki…
Yaz aylarında ve özellikle uzun bayram tatillerinde kent içi trafikten daha yoğun hale gelen ve kilitlenen Karacabey Yolu’ndaki trafik çilesi için son yaza giriyoruz.
Birazcık daha sabır, az kaldı.