Seçime doğru siyasetin stratejik adımları ne anlama geliyor?

Açıkça söylemek gerekirse… İYİ Parti’ye 15 milletvekili vererek Meclis’te Grup kurmasını ve seçime girmesini sağlamak CHP adına önemli bir siyaset kurma hamlesiydi.
Ardından…
CHP’nin ikinci siyaset kurma hamlesi olarak milletvekili genel seçiminde İYİ Parti, Saadet Partisi ve Demokrat Parti ile ittifak anlaşması geldi.
Anladığımız şu:
CHP, 24 Haziran’da cumhurbaşkanlığı seçiminde yarışmaktan vazgeçti, Meclis’e çok parti sokup milletvekili çoğunluğunu ele geçirmek istiyor.
Nitekim…
Çarşamba akşam saatlerine kadar CHP sözcülerinin açıklamaları Abdüllatif Şener’i tarif ediyordu, ama CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu gece son kararı olarak Muharrem İnce’nin adaylığına onay verdi. Cuma günü de İnce’nin adaylığı açıklandı.
Aynı hızla…
Parti örgütleri aranarak görüşleri alındı, hatta İnce’ye başlangıç programı bile yapıldı. Buna göre, cumartesi sabahı Yalova’daki annesinin evinden kafileyle alınacak olan Muharrem İnce kent meydanında mitingle önce hemşerilerine seslenecek.
Bu arada…
Sürenin kısalığına karşın AK Parti’den Bursa Adayı olabilmek için 303 kişinin başvurması rekorun yanında bir başka durumun da göstergesi.
Çünkü…
Bu ilgi, toplumsal değerlendirmede AK Parti’nin kazanacağına inancın devam ettiğini gösteriyor.