Lale Hoca’ya önemli görev… CHP seçim bildirgesinin eğitim bölümünü Bursa Milletvekili Prof. Dr.Lale Karabıyık hazırlıyor

CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI PROF. DR. LALE KARABIYIK
CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI PROF. DR. LALE KARABIYIK
CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI PROF. DR. LALE KARABIYIK

Siyasi partiler bir yandan adaylıklar konusunda çalışırken, diğer yandan seçim öncesi kamuoyu karşısına çıkıp oy isteyecekleri ve bir çeşit manifesto özelliği taşıyan seçim bildirgeleri üzerine çalışıyorlar.
Aslında…
Siyasi partilerin yol haritası özelliği taşıyan ve seçim hedeflerinin de temelini oluşturan seçim bildirgeleri çok önemli. Çünkü seçmen buradaki sözlere ya da vaatlere bakarak karar veriyor.
Bu kez…
Seçim tarihi çok yakın olduğu için, bildirgelerle ilgili çalışmalar da zamanla yarışılarak sürdürülüyor.
Bu kapsamda…
CHP Genel Merkezi seçim bildirgesini gruplar oluşturarak hazırlıyor. Örneğin, ekonomi ile ilgili bölümlerin hazırlanması görevi Genel Başkan Yardımcısı Aykut Erdoğdu’ya verildi.
Yanı sıra…
7 Haziran ve 1 Kasım tarihlerinde yapılan 2015 seçimlerde Bursa Milletvekili olarak TBMM’ye giden, 24 Haziran seçimi için yine Bursa’dan aday adaylığı başvurusu yapan Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Lale Karabıyık da seçmenin önüne çıkacak manifestonun eğitim bölümlerini üstlendi.
Ayrıca…
Lale Hoca’ya seçim bildirgesinde yer alacak çocuk hakları bölümünün de koordinasyonu verildi.
O nedenle…
Karabıyık son günlerde yoğun bir trafik yaşıyor. Bir yandan Ankara-İstanbul-Bursa üçgeninde parti etkinliklerine katılırken, bir yandan CHP Genel Merkezi’nde sabahlara kadar süren çalışmalarda seçim bildirgesinin eğitim bölümünü yazıyor.
Arada da…
İllerden Ankara’ya gelen ve destekledikleri adaylar için CHP Genel Merkezi’nde kulis yapan heyetlerle de görüşüp, parti örgütünü dinlemeye özen gösteriyor.
Gerçi…
CHP Genel Merkezi seçim bildirgesi hazırlıklarını sır olarak saklıyor, dışarı bilgi sızdırmıyor, ama ekonomi ve eğitimin dışında sağlık, doğa hakları, insan hakları, sosyal politikalar, spor gibi bölümlerin de yer aldığı kulağımıza geldi.