CHP moralli başladı, İl Başkanı Hüseyin Akkuş umutlandı: 2015’ten fazla aday adayı başvurusu gelir

CHP İL BAŞKANI HÜSEYİN AKKUŞ
CHP İL BAŞKANI HÜSEYİN AKKUŞ
CHP İL BAŞKANI HÜSEYİN AKKUŞ

7 Haziran 2015’te yapılacak seçimler için CHP Bursa aday adayı olarak 73 kişi başvurmuş ve liste önseçimle belli olmuştu. Bu kez, süre kısa olduğu için CHP önseçim yerine örgütle istişare yapacak.
Aday adayları da pazartesi günüden itibaren Ankara’ya gidip Genel Merkez’de masalarda teslim ediyorlar.
CHP İl Başkanı Hüseyin Akkuş’u başvuruların başladığı pazartesi günü akşam saatlerinde arayıp başlangıcı sorduk. Sesi neşeli, morali yüksekti:
“Başvurular Ankara’ya yapıldığı için farklı bir işleyiş var. İlk gün 4 kişinin başvurduğunu duydum. Fakat bildiğim kadarıyla arkadaşlar perşembe ve cuma günleri yoğun şekilde Ankara’ya gidecekler.”
Umudu şu:
“Şunu rahatlıkla söyleyebilirim: Bu seçim aday adaylığı başvuruları geçen seçimlerin üstünde olacak.”
Programa göre…
Yüksek İhtisas Hastanesi Başhekimliği görevinden istifa eden Prof. Dr. Yüksel Özkan bugün basın toplantısıyla CHP’den aday adaylığını açıklayacak.
Yarın da Prof. Dr. Kayıhan Pala’nın basın açıklaması var.
Özkan’ın adaylık sürprizi kadar, Pala’nın kararı da sürpriz. Çünkü, kentin sağlığı için Bursa Tabip Odası Başkanı olarak ve sonrasında sağlıklı çevre araştırmalarıyla Bursa’nın tanıdığı isim olan Pala siyasetten hep uzak durdu.
Daha çok kent ve sağlık çalışmasına yöneldi, daha çok insanı bilinçlendirmeye önem verdi. Orhaneli ve DOSAB termik santrallerine karşı kent savunmasının öncüleri arasında yer aldı.
Kararı o nedenle ilgi topladı.