CHP, İYİ Parti, SP ve DP’nin ittifakını AK Parti İl Başkanı Ayhan Salman yorumladı: Siyasette 2 kere 2 bazen 4 etmeyebiliyor!

Bir yanda AK Parti ve MHP’nin oluşturduğu Cumhur İttifakı var, diğer yanda CHP-İYİ Parti-Saadet Partisi-Demokrat Parti’nin anlaşmaya vardıkları, adı belli olmayan 4’lü ittifak var.
Ancak…
İttifak yapan 4 parti cumhurbaşkanı seçimine kendi adaylarıyla girecek. AK Parti ve MHP’nin adayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan sonra CHP’nin adayı Muharrem İnce olurken, 4 aday adayı 100 bin imza toplamaya çalışıyor.
Son tabloyu…
AK Parti İl Başkanı Ayhan Salman şöyle yorumladı:
“Cumhurbaşkanlığı sisteminde eğer bir parti yönetiyorsanız, hele CHP gibi bir partinin genel başkanıysanız ve siyasette kalıcı olmak istiyorsanız devleti yönetme iddianızı göstermek için aday olmak zorundasınız.”
Bu noktada…
Kılıçdaroğlu’nun kendi rakibi İnce’yi aday gösterip kurtulmayı planladığını ifade etti, törendeki rozet değiştirme görüntüleri için de şunu söyledi:
“Bunlar güzel ritüeller, ama topluma hitap ettiğini ve karşılığı olduğunu düşünmüyorum.”
Bakışı şu:
“Şu partiyle şu partiyi bir araya getirdiğinizde hepsinin toplamı kadar oy çıkarırız derseniz yanılırsınız. Çünkü siyasette 2 kere 2 bazen 4 etmeyebiliyor.”