Bursalı 10 muhtara Cumhurbaşkanı Erdoğan sürprizi… İspanya’nın Endülüs bölgesindeki İslamiyet izlerini görmeye gidiyorlar

CUMHURBAŞKANI RECEP TAYYİP ERDOĞAN BEŞTEPE KÜLLİYESİ MUHTARLAR BULUŞMASBI
CUMHURBAŞKANI RECEP TAYYİP ERDOĞAN BEŞTEPE KÜLLİYESİ MUHTARLAR BULUŞMASBI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın seçildiği ilk günden beri hiç aksatmadan sürdürdüğü bir programı var. Türkiye’nin çeşitli illerinden muhtarlarla Beştepe’deki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde bir araya geliyor.
Her ay düzenli olarak yapılan Cumhurbaşkanı-muhtarlar buluşmasında hem karşılıklı olarak mesajlar iletiliyor, hem sorunlar paylaşılıyor, hem dertleşiliyor.
Ayrıca…
Toplantı sonrası Cumhurbaşkanı muhtarlarla öğle yemeği yiyor.
Gerçi…
Başta muhalefet partileri olmak üzere, Beştepe’deki muhtar buluşmaları zaman zaman eleştiriliyor, fakat farklı illerin mahallelerinden ya da köylerinden gelen muhtarlar da anayasa gereği en alt temsilcisi oldukları devletin yönetimi ile bir araya geliyorlar, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde yemek yemenin ayrıcalığına kavuşuyorlar.
Böylece…
Cumhurbaşkanlığı Külliyesi kapalı mekan olmaktan çıkıp işlevsellik kazanırken muhtarlara da açılmış oluyor.
Bu açıdan, muhtarlar buluşması hiç de yabana atılacak bir organizasyon değil.
Yapılan son muhtarlar toplantısında Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasının bir yerinde muhtarların da Avrupa’yı ve dünyayı tanımaları gerektiğini söyledi. Söylemekle de kalmadı, muhtarları Avrupa’ya gönderme sözü verdi.
İşte…
O söz 14-16 Mayıs tarihlerinde yapılacak İspanya gezisiyle gerçekleşiyor.
Üstelik…
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın özel konuğu olarak İspanya’ya gidecek muhtarlara, İslamiyetin Avrupa’ya açılmasında sembolleşen Endülüs özerk bölgesi programı hazırlandı.
Programda…
Bursa’dan da 10 muhtara Erdoğan’ın özel daveti geldi.
Pasaport işlemlerini dün tamamlayan ve 14 Mayıs’ta Cumhurbaşkanı’nın özel davetlisi olarak İspanya’nın Endülüs bölgesine gidecek Bursalı muhtarlar şunlar:
Soğukpınar Muhtarı Mehmet Şirin, Kırcaali Muhtarı Şerif Akgün, Dereçavuş Muhtarı Hakan Ekim, Alaşar Muhtarı İdris Aydın, Kemerçeşme Muhtarı Sedat Topaloğlu, İhsaniye Muhtarı Selami Cengiz, Gölyazı Muhtarı İbrahim Şahin, Dikkaldırım Muhtarı Nihat Gencer, Mimarsinan Muhtarı Muhsin Sak, Esenevler Muhtarı Kemalettin Kalkan.
Geziler değişik muhtarların katılımıyla farklı periyotlarda tekrarlanacak.