Akşener hariç liderler bayramdan önce Bursa meydanına çıkıyorlar… Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 11 Haziran’da miting için Bursa’da

yi 20170405 bursa 05 acilis
yi 20170405 bursa 05 acilis

Seçime artık 25 gün kaldı. Siyasi partilerin genel merkezleri seçim stratejilerini belirlediler, vaat ve programlarını içeren seçim beyannamelerini açıkladılar.
Yerelde de, milletvekili adayları sahaya çıkmaya başladılar.
Gerçi…
Ramazan nedeniyle geçmişin hızlı çalışma tempoları biraz farklılık gösteriyor, ama her parti kendi hedefleri doğrultusunda ziyaretler yapıyor.
AK Parti’nin Bursa’daki seçim çalışmaları startını, hafta sonu kentin farklı bölgelerine ziyaretleriyle Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu verdi.
Bir yandan da…
Siyasi partilerin genel merkezleri, illerdeki teşkilatları/örgütleriyle görüşerek miting programlarını da hızlı bir şekilde hazırlıyorlar.
Bu kapsamda…
Bursa’da ilk mitingi CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce yapacak.
Üstelik…
1 Haziran Cuma günü Atatürk Stadyumu Meydanı’nda yapılacak miting ve sonrasındaki iftara CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da katılacak ve bu da kampanyanın ilklerinden olacak.
Kılıçdaroğlu, seçime kadar Bursa’ya bir kez daha gelmek istiyor.
Ardından…
10 Haziran Pazar günü Saadet Partisi’nin cumhurbaşkanı adayı Temel Karamollaroğlu miting için Bursa’ya gelecek. 17 Haziran Pazar günü, yani seçimden bir hafta önce İYİ Parti’nin cumhurbaşkanı adayı Meral Akşener miting meydanında Bursalıların karşısına çıkacak.
İşte…
Bu meydan programının tek eksiği olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın miting günü de dün belli oldu.
Buna göre…
AK Parti Bursa İl teşkilatının bayram sonrası son hafta beklediği Erdoğan miting programına Bursa’yı 11 Haziran Pazartesi olarak aldı.
Ancak…
Referandum mitinginde olduğu gibi Atatürk Stadyumu Meydanı’nda miting yapması beklenmekle birlikte, Ankara henüz onay vermediği için yer kesin değil.
Hatta…
Cumhurbaşkanı Erdoğan günde 2-3 ilde miting yaptığı için Bursa’ya geliş saati de henüz kesin değil.