Pazar gününün sırrı… Başbakan’ı taşıyan helikopter indi, ama eşlik eden 2 helikopter ortada olmayınca panik yaşandı

BAŞBAKAN BİNALİ YILDIRIM FETHİYE FUTBOL SAHASI KARŞILAMA AK PARTİ İL KONGRESİ
BAŞBAKAN BİNALİ YILDIRIM FETHİYE FUTBOL SAHASI KARŞILAMA AK PARTİ İL KONGRESİ

Pazar günü… AK Parti il kongresine katılacak Başbakan Binali Yıldırım’ın salona kaçta gelebileceğini merak edenlerin morali daha sabahtan bozuldu.
Çünkü…
Programa göre Başbakan Yıldırım saat 11.00’de Gölcük’teki Donanma Komutanlığı’nda denizaltının ilk kaynak törenine katılacak, saat 13.00’te de AK Parti Kocaeli kongresinde olacaktı.
Ne var ki…
Televizyonlar saat 13.15’te yayına geçtiğinde, Başbakan’ın daha Gölcük’teki törende olduğunu görenler 2 saatlik rötarla günün başladığını anladılar.
Bursa’daysa…
Bu sayfalarda dün de belirttiğimiz gibi, kongre saati resmi programa saat 16.00 olarak konurken, kamuoyuna saat 15.00 için duyuru yapıldı.
Dolayısıyla…
Teşkilatlar da öğle saatlerinden itibaren kongrenin yapılacağı Nilüfer’deki Tofaş Spor Salonu’na girmeye başladılar. Bazı partililer de Başbakan’ı salon girişinde dinlemek üzere yolda beklediler.
Buna karşın…
Başbakan’ı taşıyan helikopterin sesi programdan 2, duyurulandan 3 saat sonra kongrenin yapıldığı salonun üstünde duyuldu. Sonra da helikopter hemen arka taraftaki Fethiye Futbol Sahası’na indi.
İnmesine indi, ama bir tuhaflık olduğu da fark edildi.
Çünkü…
Cumhurbaşkanı ve Başbakan’ı taşıyan helikoptere uçuşlarında 2 helikopter daha eşlik ettiği biliniyor. Oysa Başbakan’ı taşıyan helikopterin inmesine karşın eşlik eden helikopterler ortada yoktu.
Sonradan…
2 helikopterin Fethiye Futbol Sahası’na inecekleri yerde, Merinos Stadı’na indikleri ve orada beklemeye başladıkları ortaya çıktı.
Meğer…
Helikopterler sabah İstanbul’dan havalanırken verilen uçuş kartı bilgilerinde karışıklık olmuş. İniş Fethiye Futbol Sahası, kalkış Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nın Merinos’taki akşam yemeği nedeniyle Merinos Stadı olacakken, 2 helikopterin kartına iniş yeri olarak Merinos yüklenmiş.
Eşlik eden 2 helikopter bu nedenle Merinos Stadı’na inince, Yıldırım da 20 dakika daha Fethiye Futbol Sahası’nda danışmanlarını beklemiş.
İşte…
Pazar gününden kalanlar arasında bir de helikopterlerin sırrı var. Bunu da ilk kez yaşamış olduk.