Bursa Gençlik Meclisi, sokağa çıkıp “Bursa’da genç olmak nasıl bir şey?” diye soracak… Gençler geleceğe sahip çıkmakta kararlı

BURSA GENÇLİK MECLİSİ BAŞKANI KIVANÇ CAKALIOĞLU
BURSA GENÇLİK MECLİSİ BAŞKANI KIVANÇ CAKALIOĞLU
BURSA GENÇLİK MECLİSİ BAŞKANI KIVANÇ CAKALIOĞLU

Son dönemde… Özellikle gençlik alanında kurulan dernek ve vakıf gibi gençlik sivil toplum örgütleri sayısında büyük artış var.
Amaçları doğrultusunda ve yasaların denetimi altında çalışmalarını sürdüren bu gençlik dernekleri ve vakıflarını Bursa Kent Konseyi bünyesindeki Bursa Gençlik Meclisi çatısı altında topluyor.
İşte…
Böylesine ağırlıklı bir konumu olan Bursa Gençlik Meclisi Başkanı Kıvanç Cakalıoğlu ile konuşurken şunu düşündük:
Ailesi güvenip genç yaşta koca bir işletmeyi teslim etmiş, Bursa Gençlik Meclisi de emin ellerde.
Kent siyasetinin iyi tanıdığı Cakalıoğlu ailesinden gelen Kıvanç Cakalıoğlu görevde 1 yılı doldurdu. Geçen sürede tüm gençlik STÖ’lerini bir araya getirip bir yandan organizasyonları sürdürürken yeni döneme ilişkin kocaman bir dosya ile ziyaretimize geldi.
Doğal olarak merak ettik…
“O dosyada neler var?” diye sorunca Bursa kent Konseyi Bursa Gençlik Meclis i Başkanı Kıvanç Cakalıoğlu projelerini anlattı:
“Sloganımızı Bursa’da Genç Olmak ifadesiyle belirledik. Öncelikle sokağa çıkıp gençlere ‘Bursa’da genç olmak nasıl bir şey?’ diye soracağız.”
Devam etti:
“Yanı sıra, gençlerimizi geleceğe hazırlamak ve geleceklerine sahip çıkmalarını sağlamak için projeler ürettik.”
Şunu anımsattı:
“Satır Arası Diyalogları programımızda akademisyenler, eğitimciler ve konularının uzmanlarıyla kitapları yorumluyoruz. Gençlerle Baş Başa’da tecrübe paylaşımları yapıyoruz.”
Yeni dönem için ilk sıraya farklı bir proje koydu:
“Medya Okulu projemiz var. 30 genç arkadaşımıza medya eğitimi verip YouTube üzerinden Genç TV adıyla gençlere yönelik yayınlar yapacağız.”
Şunu vurguladı:
“Genç TV’de gençlerle röportajlar yanında Bursa Kent Konseyi çalışmalarını tanıtıp, bürokratlarla programlar yapacağız.”
Şunları da ekledi:
“Programımızda üniversite topluluklarını bir araya getirmek, liselileri buluşturmak, kısa film ve müzik yarışmaları yapmak, Siyaset ve Liderlik Akademisi açmak, büyük bir futbol turnuvası organize etmek var.”
Üzerinde çalıştıkları çarpıcı bir projeyi de açıkladı:
“BursaBus adı vereceğimiz özel bir otobüsle tarih başkentlerinde Bursa’yı tanıtmak istiyoruz.”