Belediye Meclisi Üyesi Cevat Asa yaşadıklarını anlattı: BUDO yolcusu hafta sonu Mudanya trafiği yüzünden deniz otobüsü kaçırıyor

Kuşku yok ki… Kalıcı konutların çoğalmasıyla yazlıkçı beldesi olmaktan çıkıp sürekli yerleşime dönen Mudanya’ya, deniz havası ya da balık yemek için gelenlerin eklenmesiyle yoğunluk daha da artıyor.
Bunlara…
Mudanya’daki BUDO ve Burgaz’daki İDO iskelelerinin yoğunluğu da katılınca Mudanya Yolu trafik açısından sorunlu hale geliyor.
Özellikle de…
Eski adıyla Siemens Kavşağı’ndan itibaren Mudanya’ya girişte ciddi trafik sorunu yaşanıyor. Bu yoğunluk yaz aylarında olduğu gibi hafta sonları güneşli havalarda daha da büyüyor.
Nitekim…
Osmangazi Belediye Meclisi CHP Grubu Sözcüsü Cevat Asa geçen pazar bizzat yaşadığı sorunu aktarırken gözlemlerini de paylaştı.
Söze…
“Budo’nun Mudanya-İstanbul seferleri Bursa halkı için çok önemli, emeği geçenlere teşekkür ediyorum” diyerek başlayan Asa şuna dikkat çekiyor:
“Hafta sonları çok yoğun olan Bursa-Mudanya trafiği akşam saatlerinde BUDO yolcusuna deniz otobüsünü kaçırtıyor.”
Gözlemi şu:
“BUDO iskelesinin önü tam bir arapsaçı. Otopark yok. Bekleme yerini bırakın, indi-bindi dahi imkansız. İnsanlar trafikte riske giriyor.”
Köklü çözümün iskelenin buradan taşınması olduğu görüşünü savunan Asa, yer olarak eski Siemens fabrikası arkasını gösteriyor. Kısa vadeli çözüm için de trafik polisini davet ediyor.