AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin ve CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın Akdeniz Asamblesi’nde Türkiye’nin tezlerini anlattılar

AKDENİZ ASAMBLESİ TOHLANTISI HÜSEYİN ŞAHİN VE ERKAN AYDIN 1
AKDENİZ ASAMBLESİ TOHLANTISI HÜSEYİN ŞAHİN VE ERKAN AYDIN 1

Kısaca Akdeniz Asamblesi olarak bilinen Akdeniz İçin Birlik Parlamenter Asamblesi planlanmış dönem çalışmaları için Fas’ın Rabat kentinde toplandı.
Toplantıda…
Türkiye’yi AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin ile CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın temsil ediyorlar.
Asamble’nin dün yapılan oturumlarında Şahin ve Aydın yaptıkları konuşmalarda Asamble üyesi ülkelerin temsilcilerini Afrin’deki Zeytin Dalı Harekatı ile ilgili olarak bilgilendirdiler.
Harekatın Türkiye’nin meşru müdafaa hakkı olduğunu, Birleşmiş Milletler’in ilgili maddelerindeki hükümlere de uygun davranıldığını ifade eden Bursa milletvekilleri Hüseyin Şahin ve Erkan Aydın, ayrıca FETÖ’nün 15 Temmuz’daki darbe girişimi ve sonrasında yaşananlar hakkında da bilgilendirici konuşmalar yaptılar.
Türkiye’nin tezlerini uluslararası toplantıda dile getirip Asamble üyesi temsilcileri bilgilendiren 2 Bursa milletvekili, Rabat toplantısının ana gündemi olan İslamafobi’yle ilgili olarak da Türkiye’nin yaklaşımını ilettiler.