Referandumda Bursa’nın yüzde 53.2 evet oyunu yeterli bulmayan Erdoğan AK Parti teşkilatına daha yüksek hedef gösterdi: Yüzde 60!

CUMHURBAŞKANI RECEP TAYYİP ERDOĞAN VE AK PARTİ BURSA MİLLETVEKİLLERİ
CUMHURBAŞKANI RECEP TAYYİP ERDOĞAN VE AK PARTİ BURSA MİLLETVEKİLLERİ

CUMHURBAŞKANI RECEP TAYYİP ERDOĞAN VE AK PARTİ BURSA MİLLETVEKİLLERİ
Pazar günü… AK Parti İl Kadın Kolları kongresinin yapıldığı Nilüfer’deki Tofaş Spor Salonu’ndan çıkışta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bazı kısa görüşmeler yaptı.
İlk olarak…
Hazırlanan odada Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu ile bir araya geldi.
Sonra…
Vali İzzettin Küçük ile Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve AK Parti İl Başkanı Ayhan Salman günün anısına hediyeler takdim ettiler.
Bu ortamda…
Aktaş hazırladığı kent sorunları ve Ankara’dan beklediği destekleri içeren dosyayı Cumhurbaşkanı Erdoğan’a veremedi. Zamanın kısa olması nedeniyle Ankara’da bilgilendirme yapması istendi.
Ardından…
Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu ile birlikte AK Parti Bursa milletvekilleri Hüseyin Şahin, İsmail Aydın, Zekeriya Birkan, Müfit Aydın, Emine Yavuz Gözgeç, Bennur Karaburun, Osman Mesten’i davet etti ve hep birlikte günün anısına fotoğraf çekildi.
O görüşmeyi…
AK Parti Bursa Milletvekili Müfit Aydın’a sorduk. “Cumhurbaşkanımızın bir mesajı olmadı, fakat Bursa’nın gösterdiği ilgiden, özellikle o yağmurda meydana toplanan kalabalıktan çok mutluydu, onu ifade etti” dedi.
Yanı sıra…
Bursa Milletvekili Zekeriya Birkan ise miting ve kongre konuşmasında Cumhurbaşkanı’nın mesajını nasıl anladığını şu sözlerle ifade etti:
“Sayın Cumhurbaşkanımız Bursa’nın referandumda yüzde 53.2 evet oyu vermesine teşekkür etti, ama Bursa’dan beklentisinin daha büyük olduğunu söylerken de çıtayı daha yüksek bir hedefe bıraktı.”
O hedefi de…
“Benim anladığım, Bursa’nın 2019 Mart ayındaki yerel secim ile Kasım ayındaki cumhurbaşkanı ve milletvekili genel seçiminde oy hedefi artık yüzde 60’tır. Cumhurbaşkanımız bu patlamayı bekliyor” diyerek yorumladı.
Şunu da ekledi:
“Bursa teşkilatı olarak elbirliğiyle çalışarak bu hedefe ulaşmak için hepimize görev düşüyor. Zaten Cumhurbaşkanımız salonda teşkilatlardan bunun sözünü aldı. Bizler de bu çalışmaya hazırız.”