Dağ yöresinin ikinci “bilim adamı” gururu: Büyükorhan’da doğup büyüdü ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın elinden TUBİTAK Ödülü’nü aldı

İlk haberi… 01 Ocak 2018 günü “Uludağ’ın zirvesinin gölgesinden Beştepe’de bilim ödülüne yolculuk” başlığıyla bu sayfalardan duyurduk.
O yazıda…
Uludağ’ın zirvesinin gölgesinde kurulu olan Soğukpınar’da doğup ilk, orta ve lise tahsilini bir dönem adı belde olsa bile köy ortamında yapan Uludağ Üniversitesi Otomotiv Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Rıza Yıldız’ın Beştepe Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde düzenlenen törenle, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden Mühendislik alanında 2017 Yılı Tübitak Ödülü’nü aldığı bilgisini paylaştık.
Meğer…
Aynı törende, yine dağ yöresinden bir başka başarı öyküsü daha ödül almış.
Bunu da…
Büyükorhan’dan Caner Sevik’in elektronik postasıyla öğrendik.
“Kelesli profesörümüzün başarısını iftiharla okudum ve bir dağlı olarak gururlandım” diyen Caner Sevik sonra da şu bilgiyi veriyor:
“Aynı törende Anadolu Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölüm Başkanı olan kardeşim Doç. Dr. Cem Sevik de ödül aldı.”
Şunu da ekliyor:
“Cem Sevik de dağ yöresinde, yani Büyükorhan’da doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini Büyükorhan’da tamamladı. Ulusal ve uluslararası alanda da birçok ödül aldı.”
Öncelikle…
Beştepe’deki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde, 2017 yılının son günlerinde düzenlenen TUBİTAK Ödülleri töreninde nano malzemeler ile yenilenebilir ve çevre dostu enerji üretimi üzerine yaptığı çalışmalarla Teşvik Ödülü aldığında Doç. Dr. olan akademik kariyerinin artık Prof. Dr. olduğunu vurgulayıp Cem Hoca’yı kutluyoruz.
Büyükorhan’da yetişip üniversite eğitimi için kent dışına çıkan bir dağlı çocuğun elde ettiği başarı öyküsü elbette dağ yöresinin gururu olur.
Aynı zamanda…
Anadolu Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makine Bölümü Başkanı Prof. Dr. Cem Sevik bilim çevrelerinin dikkatle izledikleri genç beyinlerden biri ve Türkiye’nin geleceği için umut beslenenler arasında yer alıyor.
Şu da özendirici olma açısından önemli:
Arkadan gelen dağlı gençleri özendirici ve teşvik edici olması açısından da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden aldığı TUBİTAK Ödülü çok önemli. Gurur duymamak elde mi?