Trafiği rahatlatma operasyonu… Başkan Aktaş 25 noktada dokunuşa Esentepe Kavşağı’ndan başlıyor!

Açıklamayı… Göreve geldiği ilk günden beri önceliğinin trafik olacağını hep vurgulayan Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş yaptı ve “Küçük dokunuşlarla Bursa trafiğini çözmeyi” hedeflediğini söyledi.
Haber de…
Olay’da “25 kavşağa neşter” başlığıyla birinci sayfadan duyuruldu. Benzer haberler diğer yerel gazetelerde de yer aldı.
Sorun Bursa için önemli.
Çünkü…
Son yıllarda Bursa trafiğinin giderek artan sıkışıklığı herkesin yakındığı birinci sorun haline geldi. Zaten Başkan Aktaş da görüşmelerinde “Bursa’nın en önemli sorununu sorduğum herkes ilk sırada trafiği söyledi, ikinci sıraya koyan hiç olmadı” diyor.
O nedenle…
Başkan Aktaş göreve geldiğinden bu yana sürdürdüğü gözlemler doğrultusunda küçük düzenlemelerle trafiği yüzde 20’den yüzde 45’lere varan oranlarda iyileştirmek üzere harekete geçti.
Nitekim…
Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu’nun da gösterdiği doğrultuda ilk adımlarını atmaya başladı. Hatta, küçük dokunuşların yol haritası hazırlandı.
İlk olarak da…
Özellikle akşam saatlerindeki mesai bitiminde Organize Sanayi Bölgesi’nden çıkan araçlarla yoğunluğu artan ve Fatih Sultan Mehmet Bulvarı’na dönüşte büyük sorunların ortaya çıktığı ve kent merkezine ulaşımı etkileyen Esentepe Kavşağı ele alındı.
Daha doğrusu…
Başkan Aktaş trafiğe yapmayı planladığı dokunuşlarda önceliği Esentepe Kavşağı’nın akıcı hale getirilmesine verdi.
Bu nedenle…
Değişik saatlerde kavşağın yoğunluğunu görmek amacıyla havadan dron uçurarak gözlemler yapıldı. Ayrıca elektronik cihazlarla da araç sayımları ve trafik ölçümleri gerçekleştirildi.
Titiz çalışmaların ardından da önümüzdeki günlerde kamuoyuna duyurulacak pratik bir düzenleme çıktı.
Bununla birlikte…
Doğu’dan Batı’ya kentin içinden geçen yolda Kestel-Görükle arasındaki tüm kavşaklar tek tek ele alındı. Hangi kavşağın hangi saatlerde sıkıştığı ve ne gibi trafik sorunları ortaya çıktığı gözlemlerle belirlendi.
Esentepe Kavşağı’ndan sonra da, Kestel-Görükle arasındaki kavşaklarda yine küçük dokunuşlarla trafiği rahatlatacak düzenlemeler gerçekleştirilecek.